Publicat 27/09/2019 11:48CET

Neix l'associació Barcelona Futur per superar la fragmentació política i impulsar "grans consensos"

Gabriel Jené, Anna Boza, Gerard Esteva i Aintzane Arbide en la presentació de Barcelona Futur
BARCELONA FUTUR

El collectiu est format per representants d'universitats, empreses, cultura i entitats socials

BARCELONA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

L'impulsor i membre del consell directiu de l'associació Barcelona Futur, Gerard Esteva, ha presentat aquest dijous un 'think thank' que té l'objectiu de superar la fragmentació política i social per impulsar "grans consensos" a curt, mitj i llarg termini.

"Volem ser un gora entre els barcelonins i els diferents agents de la ciutat: entitats socials, venals, culturals, econmiques i esportives per intercanviar projectes i opinions", ha explicat Esteva en l'acte de presentació a l'auditori del Caixaforum de Barcelona.

Barcelona Futur estar presidida per Esteva, que també lidera la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené (vicepresident); la directora de desenvolupament de negoci de Leitat Technological Center, Aintzane Arbide (tresorera), i l'advocada i professora associada de Dret Penal de la Universitat de Barcelona, Anna Boza (secretria).

L'associació, que preveu encetar el seu cicle de debats el gener del 2020, abordar qüestions com la sanitat, cultura, immigració, investigació, atur, i educació, entre d'altres: "Comenarem parlant d'immigració amb representants de 22 sectors", ha detallat Esteva.

Boza ha subratllat que els debats seguiran una metodologia "amb rigor universitari i científic", amb la idea d'oferir solucions des de la mateixa societat civil, acordant documents de consens que traslladaran a la població, a les entitats i a les administracions, actuant com un grup de pressió.

NEUTRALITAT IDEOLGICA

Jené ha adms que fa un any i mig que estan treballant en aquest projecte, i ha dit que l'actiu més important de l'associació són els seus membres, persones "de referncia i líders en els seus mbits" amb l'objectiu comú de sumar de manera transversal.

En aquest sentit, Esteva ha enumerat els valors sota els quals treballar Barcelona Futur, com la pluralitat, l'tica i la transparncia, la coherncia, la implicació, l'excellncia o el respecte a la diversitat: "El nostre principal valor, la neutralitat davant qualsevol tendncia i ideologia política".

CONSELL DIRECTIU

L'associació compta amb un consell directiu format per una vintena de membres, entre els quals figuren el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Francina Alsina; la degana del Collegi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana de l'Illustre Collegi d'Advocats de Barcelona, Maria Eugnia Gay, i la presidenta de l'Acadmia del Cinema Catal, Isona Passola.

També hi són el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; la CEO d'Aguirre & Newman, Anna Gener; el metge i president de la Fundació Lluita conta la Sida, Bonaventura Clotet; la presidenta del Port de Barcelona, Merc Conesa; el president del RACC, Josep Mateu; el president de la Confederació d'Associacions de Vens de Catalunya, Jordi Giró; el meteorleg, Toms Molina, i Sor Lucía Caram, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés