Publicat 12/5/2020 12:08:28 +02:00CET

Narcís Comadira, XX Premi Jaume Fuster de l'AELC

Narcís Comadira
POL CORNUDELLA/AELC - Archivo

   BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha reconegut al poeta i pintor Narcís Comadira amb el XX Premi Jaume Fuster per la qualitat de la seva obra, la importància de la seva trajectòria i el seu compromís, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dimarts.

   En una conversa publicada en els podcasts de l'entitat recollida per Europa Press, Comadira ha agraït aquest premi concedit per col·legues i escriptors i ha destacat que és un guardó que sempre li ha fet "gràcia".

   Ha destacat que a més el premi compta amb un jurat en el qual tots són escriptors --els 1.500 associats de l'entitat--: "És difícil que tantes persones es posin d'acord, i encara em fa més il·lusió", ha afegit.

   "Quan ens van confinar havia escrit tres o quatre poemes, estava escrivint poesia. Des que van implantar el confinament no he escrit ni un vers", ha dit.

   Comadira ha agregat que aquesta situació li ha anul·lat les forces i li ha deixat sense guanyes de res, amb un estat d'apatia general: "Espero que quan ho aixequin torni a tenir ganes de fer poesia".

   L'autor ha citat entre els vessants artístics amb els quals se sent més còmode la poesia, l'assaig, el teatre, la traducció i la pintura: "Fer-ho bé és la meva ambició".

LLIBRES DE POESIA I TEATRE

   Actualment, treballa en dos projectes --un llibre de poemes i una obra de teatre-- que veuran la llum quan "tot es torni a posar en moviment".

   L'associació ha manifestat la seva esperança que aquest reconeixement serveixi al poeta de "força i renovació" en aquests moments difícils.

   El Premi Jaume Fuster és un guardó destinat a posar en relleu el conjunt de l'obra d'un escriptor de la literatura catalana, de manera que és un premi a la trajectòria, a la repercussió i a la divulgació de l'obra.

   La presidenta de l'associació, Bel Olid, ha comunicat personalment a l'artista la notícia i li ha remarcat que per a l'entitat és "una alegria" aquest premi que atorguen els companys d'ofici.

Contador