Publicat 23/2/2014 14:58:29 +01:00CET

La incubadora d'emprenedoria del grup Vodafone desembarca a Espanya

Vodafone en la MWC de Barcelona
EUROPA PRESS

Vodafone mostrarà a la fira del mòbil una plataforma social per a persones grans

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

La incubadora d'emprenedoria de Vodafone, 'Xone', que va néixer el setembre del 2011 a Silicon Valley, ha desembarcat a Espanya amb la finalitat d'identificar i cooperar en el desenvolupament de solucions i aplicacions 'd'start-ups' tant a escala internacional com local.

La companyia ha presentat aquest diumenge al marc de la fira de mòbils Mobile World Congress (MWC), que se celebra a Barcelona, aquesta iniciativa dedicada a impulsar el desenvolupament de solucions mòbils innovadores a través d'acords amb socis i emprenedors. Vodafone 'Xone' ja està disponible a Egipte, els Estats Units, Alemanya, Itàlia i El Regne Unit.

A Espanya, ja s'ha realitzat una recerca 'd'start-ups' i s'han identificat entre unes 10 o 12 empreses a les quals es recolzarà financerament, segons ha indicat el director d'R+D de Vodafone Espanya, Unai Labirua.

Aquesta iniciativa dóna suport a la innovació a escala global al proporcionar a les 'start-ups' un sistema integral per accelerar el desenvolupament i llançament de les seves solucions, ha assenyalat la companyia.

Aquest sistema inclou assessorament personalitzat a emprenedors, suport tècnic complet i recursos per al desenvolupament, disseny i integració, així com proves en laboratori a través de simuladors i suport d'operacions.

Alhora, la incubadora d'emprenedoria de Vodafone ofereix accés als canals comercials de la firma, assessorament en models de negoci i finançament o acords amb canals de distribució i accés a grups de prova per comprovar el nivell d'acceptació o fer llançaments beta.

La directora de Vodafone 'Xone', Fay Arjomandi, ha explicat que les àrees prioritàries d'aquesta iniciativa són, entre d'altres, el comerç electrònic, l'estructura de xarxa, l'analítica de dades, el contingut digital i l'automoció.

PLATAFORMES SOCIALS PER A ANCIANS I DISPOSITIUS DE RASTREIG

Al marc del MWC, Vodafone 'Xone' mostrarà a la fira quatre solucions. La primera d'aquestes 'unaxone' és una plataforma social per connectar als més grans amb els seus familiars i amics. Aquesta solució estarà disponible a partir de demà en fase beta i en uns tres o quatre mesos s'espera la seva comercialització.

'Unaxone' inclourà una 'tablet' de Lenovo amb una pantalla IPS de 10 polzades d'alta qualitat, un processador de 1.2 GHz doble nucli, 42 Mbps de ràpida connectivitat, 16GB de memòria i funciona a un Android Jelly Bean.

Aquest servei tindrà un preu de 100 euros inicials, tot i que disposarà d'una promoció amb un descompte del 50% sobre el desemborsament inicial, i d'un cost mensual de 20 euros, incloent el tràfic de dades amb una permanència de 24 mesos.

Per a Arjomandi es pot trencar la "barrera" que existeix en l'ús de dispositius i solucions digitals per part dels membres de més edat de la família.

Amb una 'tablet' 'unaxone' les persones grans poden connectar-se fàcilment amb els seus familiars a través d'una aplicació de l'smartphone o el web, ha explicat Vodafone. Les principals funcionalitats són el videoxat, la missatgeria, l'intercanvi de fotos, el calendari, les alertes i el navegador.

Alhora, la firma ensenyarà l'aplicació gratuïta 'myxone' que, impulsada per un motor d'intel·ligència artificial, aprèn de les aficions i preferències dels usuaris i ofereix contingut personalitzat en funció dels seus hàbits de navegació. Aquesta aplicació, que es va llançar el mes de gener passat, proporciona als clients de Vodafone beneficis addicionals com fer recarregues, obtenir tons de trucada i accedir al 'Meu Vodafone' per gestionar directament serveis que ofereix l'operador.

A més, els visitants de la fira podran conèixer la solució 'drivexone', que ofereix al conductor la possibilitat de controlar el seu vehicle i rebre alertes de manteniment o consells útils per millorar la conducció, i 'findxone', que permet als usuaris rastrejar el moviment del seu dispositiu i saber l'historial de la ubicació del mateix.

Les solucions beta estaran disponibles a la botiga 'online' de Vodafone 'Xone' i a través d'altres canals comercials de la companyia a Espanya. La companyia pretén que aquestes solucions estiguin disponibles per als consumidors perquè aquests poden fer comentaris i millorar les mateixes.