Publicat 08/06/2021 18:35CET

El municipalisme català pretén "adaptar-se a les noves demandes" ciutadanes després de la pandèmia

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, durant el 'Debat Municipalista'
ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El municipalisme català s'ha marcat l'objectiu d'"adaptar-se a les noves demandes, necessitats i exigències de la ciutadania, amb uns valors i prioritats diferents després de la pandèmia", ha explicat l'Associació Catalana de Municipis (ACM) aquest dimarts en un comunicat.

Aquesta és la lectura que ha fet l'associació després del 'Debat Municipalista' que ha celebrat aquest dimarts i que s'ha centrat en la percepció ciutadana postpandèmia i la seva influència en les polítiques públiques locals a curt i mitjà termini.

Més d'un centenar d'electes i representants dels ens locals catalans han seguit en línia aquesta sessió, que s'ha basat en un estudi encarregat per l'ACM entre el 2013 i 2020 i que ha analitzat la percepció de la ciutadania respecte a les administracions públiques locals.

"Ara més que mai, els alcaldes i alcaldesses ens hem de dotar de les millors eines per escoltar la ciutadania i les seves percepcions, per millorar la gestió pública, avaluar-la i retre comptes", ha dit el president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler.

De l'estudi s'extreu que amb la covid-19 s'ha incrementat la demanda als ajuntaments de serveis i prestacions de tipus sanitari, a més de la neteja dels carrers i mesures de dinamització de l'economia local.

Els ajuntaments són l'administració pública més ben valorada i els serveis municipals més ben valorats el 2020 han estat la gestió de l'ordre públic i la seguretat i l'atenció a les persones.

Quant a la valoració de la tasca del govern municipal entre el 2013 i el 2019, la nota mitjana és del 5,80, i el 2016 --amb 6,11-- i el 2019 --amb 6,03-- són els anys amb la millor nota.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés