Publicat 14/2/2019 22:41:11CET

Motor.- UGT revalida la majoria absoluta a la planta de Seat a Martorell (Barcelona)

Eleccions sindicals en Seat
SEAT

El sindicat obté per primera vegada la majoria absoluta a tots els centres

BARCELONA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

UGT de Catalunya ha revalidat la majoria absoluta a la planta de Seat a Martorell sumant dos delegats als 25 que tenia fins ara, segons ha informat aquest dijous a Europa Press el president del comit d'empresa i del sindicat, Matías Carnero.

Així, dels 43 representants sindicals electes de la planta de Martorell de Seat --dos més que en les eleccions de 2015--, n'hi ha 27 per a UGT, nou per a CC.OO. i set per a CGT.

Carnero ha ressaltat que UGT ha obtingut per primera vegada la majoria absoluta a tots els centres de Seat --la planta de Martorell, el centre tcnic, recanvis, la fbrica de components del Prat i el centre d'estampació de la Zona Franca--, quan abans la tenia en tres.

Ha destacat la "victria rotunda" del sindicat en aquestes eleccions sindicals i s'ha mostrat orgullós de representar a la plantilla de treballadors.

En total, contant els cinc centres de Seat a Catalunya, UGT s'ha fet amb 71 delegats, CC.OO. s'ha quedat amb 34, CGT amb 15 i STS amb un, sumant un total de 121 membres al comit d'empresa.

El comit intercentres, configurat per 13 representants, seguir amb la majoria d'UGT: amb vuit persones del sindicat, a més de quatre de CC.OO. i un de CGT.

Aquests són els resultats de les eleccions sindicals de Seat, en les quals els prop de 14.000 treballadors de la companyia automobilística estaven cridats a votar des de la 1.45 a les 19 hores d'aquest dijous.

RESULTATS PER CENTRES

Al Centre d'estampació de la Zona Franca de Barcelona, els resultats han estat: 12 delegats d'UGT, set de CC.OO., tres de CGT i un de STS.

A la fbrica de Seat Components al Prat, UGT ha obtingut 12 representants, mentre que CC.OO. ha obtingut sis i CGT cinc.

Al centre de recanvis originals, dels nou delegats, cinc han estat para UGT i quatre per a CC.OO., i al centre tcnic: 15 para UGT i vuit per a CC.OO.

ESCENARI

Segons els sindicats, un dels principals reptes de futur és la formació dels empleats per tenir oportunitats davant les transformacions que sofrir el sector de l'automoció, entre elles la digitalització.

Les eleccions s'han produt en un bon moment per a la companyia en nivell de producció i vendes, ja que va tancar 2018 amb 517.600 vehicles matriculats a tot el món.

La xifra suposa un increment del 10,5% en comparació de l'exercici anterior i el major volum de vendes de la companyia en les seves 68 anys d'histria.