Publicat 28/5/2020 17:01:05 +02:00CET

Motor.- Foment del Treball demana retenir la factoria de Nissan i preservar els llocs de treball

Treballadors de la planta de producció de Nissan a Barcelona es concentren en l'exterior de la fàbrica en la Zona Franca el dia en el qual fabricant japonès d'automòbils, com a part del seu nou pla estratègic a mitjà termini, ha decidit tancar-la
David Zorrakino - Europa Press

Proposa negociar l'ajust programat de producció plantejant una planta més tecnològica

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat aquest dijous, després de l'anunci de tancament de plantes de Nissan a Barcelona, que l'objectiu és "retenir la factoria i preservar els prop de 30.000 llocs de treball", entre directes i indirectes.

En un comunicat, ha defensat que la crisi de la planta de Nissan en plena reconversió del sector ha de transformar-se en una oportunitat per "explorar noves tendències".

"Per això, en un context de males notícies, treballarem cercant la màxima complicitat amb els sindicats, la Generalitat i l'Estat a favor d'aquest sector principal de l'economia catalana", ha subratllat.

PLA DE CONTINGÈNCIA

Foment del Treball veu necessari un pla de contingència durant la transició anunciada per la matriu de la companyia, i que aquest hauria de tenir una durada major a l'anunciada del 31 de desembre, per modernitzar la planta a mesura que es recuperi la demanda de vehicles i possibilitar el seu traspàs econòmic i social "de la forma menys conflictiva possible".

Ha demanat que la negociació per a l'ajust programat de la producció de la planta sigui la transició cap a una planta més tecnològica i es puguin salvar així els llocs de treball.

La patronal ha assenyalat que la demanda de vehicles es recuperarà, de manera que l'actual factoria de Nissan, amb les millores que s'introduiran, "serà de facto una oportunitat estratègica per a la fabricació de models de vehicles orientats a nínxols de mercat que, sens dubte, s'estan obrint pas en plena reconversió del sector i davant els canvis d'hàbits de la mobilitat".

Foment considera que els estudis presentats per les autoritats catalanes i estatals permeten, amb un pla d'ajudes i d'impuls de la modernització de la planta, unes possibilitats de viabilitat, que haurien de contemplar-se també en l'estratègia de Renault-Nissan-Mitsubishi, o, alternativament, cercant un nou operador que pugui aprofitar els avantatges competitius de la seva localització.

Foment del Treball ha recordat que ja va demanar a la Generalitat i el Govern central que ofereixi alternatives i opcions a Nissan per evitar el tancament de la planta de Zona Franca.