Publicat 26/7/2019 17:52:06 +02:00CET

Mossos rebutja reobrir l'oficina de denúncies de plaça Catalunya i proposa una altra ubicació

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i elconseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, es dirigeixen a una Junta Local de Seguretat de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra s'han oposat a reobrir l'oficina conjunta de denúncies de plaça Catalunya a Barcelona perquè consideren que "no queda garantida" la seguretat en aquesta instal·lació subterrània, en un espai tancat i que té una forta afluència de públic, especialment en un nivell d'alerta terrorista 4 sobre 5, però manté la voluntat d'obrir una oficina policial conjunta a la zona.

Així ho ha traslladat el director general dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, en una carta al tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual proposa que la ubicació de l'oficina policial conjunta sigui a l'exterior, visible per a la ciutadania i amb els "adequats estàndards de seguretat" per a treballadors públics i ciutadania.

El director de Mossos té en compte que la necessària ubicació cèntrica i l'accessibilitat de l'oficina policial conjunta requereix que aquesta oficina s'instal·li a la superfície, a peu de carrer, no pas que sigui subterrània.

Admet que la proximitat de la ciutadania és clau en aquest tipus d'instal·lacions policials, com ja ho és en el cas de l'oficina policial conjunta de la Barceloneta: "La ubicació a la superfície d'aquestes instal·lacions policials faciliten l'accessibilitat i la proximitat".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar després de celebrar-se la Junta Local de Seguretat que l'oficina situada a la mateixa plaça s'obriria "en poc temps", després d'haver-ho acordat amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

El centre de recepció de denúncies dels Mossos subterrani de plaça Catalunya fa més de nou mesos que està tancat des que van acabar les obres de reforma.