Mor per un virus la femella de dofí més longeva del Zoo de Barcelona

Publicat 7/11/2019 12:39:15CET
La dofina Anak al Zoo de Barcelona.
ZOO DE BARCELONA

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

La femella de dofí més longeva del Zoo de Barcelona, anomenada Anak, ha mort la nit d'aquest dimecres per una malaltia "de possible origen víric", després de no respondre de manera favorable al tractament que li van subministrar els veterinaris.

El consistori ha detallat aquest dijous en un comunicat que la setmana passada es va detectar aquesta malaltia en el grup de dofins del Zoo, i que "immediatament" l'equip de cuidadors i veterinaris van iniciar la vigilància i tractament dels animals, i tres d'ells evolucionen favorablement.

Anak no va respondre de la mateixa manera al tractament i va mostrar un "procés d'afectació digestiva" que es va agreujar i es va complicar, per la qual cosa es va sotmetre a vigilància i teràpia intensiva segons els seus paràmetres hematològics i bioquímics, i també es va recórrer a especialistes en cetacis.

El Zoo ha dit que es practicarà una necròpsia a l'animal per conèixer les causes finals de la defunció d'aquesta femella, que era la matriarca del grup de dofins de les instal·lacions, on va arribar a l'octubre del 1990 i es calcula que tenia uns 34 anys, una edat avançada per a aquests animals.

Durant aquests anys Anak va tenir quatre fills, dos mascles i dues femelles, i actualment estava seguint juntament amb la resta de dofins del Zoo un pla d'entrenament i adaptació necessaris per preparar el trasllat dels dofins a unes noves instal·lacions.