Publicat 30/4/2019 13:29:31 +02:00CET

Una membre de la CUP Barcelona no podrà presentar-se el 26M per la llei d'estrangeria

26M.- Una Membre De la CUP Barcelona No Podr Presentar-se A les Municipals Per la Llei D'Estrangeria
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La membre de l'Associació de Treballadors Pakistanesos i número 15 en la llista electoral de la CUP per a les eleccions municipals, Shazra Javed, no podr formar part d'aquesta llista en incomplir els requisits que marca la llei d'estrangeria espanyola.

En una roda de premsa aquest dimarts, Javed ha explicat que no s'hi pot presentar perqu "Espanya no té reciprocitat amb el Pakistan", i ha dit que cal revertir aquesta llei per afavorir la participació dels ciutadans estrangers.

"Em dic Shazra Jave. Fa 12 anys que visc a Catalunya, he estudiat la carrera aquí, estic implicada al barri del Raval i malgrat aix no puc votar i no em puc presentar en cap llista pel simple fet de ser del Pakistan i per culpa d'una llei racista", ha relatat.

En aquest sentit, la regidora de la CUP Maria Rovira ha assegurat que l'administració pública es basa en unes lleis racistes que promouen un apartheit, i ha reclamat revertir aquesta situació.

"Creiem que s'ha d'assegurar el dret a vot de tots i posar l'antiracisme al centre per no cedir a l'extrema dreta", ha reflexionat Rovira, que ha dit que, segons SOS Racisme, un 13% de la societat catalana no té dret a vot per aquesta llei.

En relació als resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge, la regidora ha destacat que la lgica de les generals no és la mateixa que la de les municipals, i ha subratllat la complexitat del moment polític i de Barcelona: "Els ciutadans són prou intelligents per saber quin model de ciutat volen i per triar entre els diferents projectes".