Publicat 26/7/2019 22:38:02 +02:00CET

Mas veu "la vergonya de la repressió de l'Estat" en la sentència del Tribunal de Comptes

El expresidente de la Generalitat de Cataluña Artur Mas
GETTY - Archivo

Anuncia un recurs al Suprem i està convençut de poder comptar amb la caixa de solidaritat

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Artur Mas veu "la vergonya de la repressió de l'Estat" en la sentència del Tribunal de Comptes que eleva 41.831,95 euros la condemna que li van imposar al costat de nou antics membres del seu Govern per organitzar el procés participatiu del 9 de novembre de 2014, per la qual finalment hauran de retornar 4.988.620,11 euros.

"Alguns estan sofrint la presó, uns altres estan sofrint l'exili i uns altres estem sofrint les conseqüències econòmiques de tot", ha dit en declaracions als periodistes.

Mas ha assegurat que "resistir, aguantar els cops més durs, no és alegre ni agrada a ningú, però forma part de la defensa del dret a l'autodeterminació, de la de defensa del dret a decidir, forma part de l'objectiu de tenir un estat per a Catalunya, de voler tenir un país sobirà".

L'expresident ha anunciat que recorrerà la sentència del Tribunal de comptes al Tribunal Suprem i ha lamentat que la sentència del Tribunal de Comptes sigui executiva, és a dir, que es pot procedir a l'embargament de béns.

De moment, s'han abonat 2,9 milions d'euros procedents de la caixa de solidaritat impulsada per les entitats sobiranistes i la resta "són els pisos de cinc persones que han quedat embargats", cinc membres del seu Govern --quatre exconsellers i alt càrrec--.

"Concretament Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs, Jordi Vilajoana i jo mateix tenim els pisos embargats i, a partir d'ara, ells poden subhastar aquests béns, executar la sentència i per tant perdre aquestes coses", ha lamentat.

Ha dit ser conscient que la caixa de solidaritat "ha crescut molt en els últims temps" i s'ha mostrat convençut que si escau i en els casos que intueix que vindran en el futur, podran acudir a ella.

"Hi haurà la resposta necessària perquè una poca gent, com nosaltres, no haguem d'assumir el cost sencer d'algunes coses que han significat la participació de més de dos milions de persones en les urnes", ha argumentat.

FUTUR POLÍTIC

Al marge de la multa econòmica, pesa sobre Mas una inhabilitació per a càrrec públic que expira al febrer del proper any i preguntat si la seva visita d'aquest divendres a una reunió de les joventuts del PDeCAT es pot interpretar com una possible tornada a la primera linea política ha contesto: "Jo estic actiu i compromès, però això no vol dir necessàriament en primera linea.

"Què passarà en els pròxims mesos? Ni jo mateix ho sé. Passaran moltes coses. L'última cosa que en aquests moments em preocupa és què passarà exacatamnte amb mi. Però jo estic actiu i compromès, però això no vol dir necessàriament estar en la primera linea", ha incidit.