Publicat 02/06/2021 17:16CET

Marín troba "essencial" la transformació digital per a la recuperació econòmica i social

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en els 'Diàlegs per a la reconstrucció. Obrim fil'.
AJUNTAMENT DE L'HOSPITALET

Desataca la proposta d'un laboratori d'innovació a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 2 juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín, ha expressat aquest dimecres que la transformació digital és "essencial" per a la recuperació econòmica i social de la crisi derivada de la covid-19.

Ho ha dit aquest dimecres en la trobada 'Diàlegs per a la reconstrucció. Obrim fil' que ha organitzat l'Ajuntament, en la qual una desena de ponents han debatut sobre la reactivació urbana i el paper que tenen les metròpolis i els agents econòmics en aquest procés.

Per avançar en aquesta transformació Marín ha proposat crear un laboratori d'innovació amb l'ajut dels fons europeus de recuperació Next Generation, que s'anomenaria 'Projecte l'Hospitalet 6.0' i se situaria a la segona planta del Mercat de la Florida de la localitat.

'L'Hospitalet 6.0' té la voluntat de reduir la bretxa digital, impulsar projectes col·laboratius i desenvolupar solucions digitals i també acolliria la nova regidoria dels districtes quatre i cinc del municipi.

"Hem de garantir l'accessibilitat de la ciutadania a les oportunitats que proporciona la nova economia digital", ha dit en un debat que s'ha centrat en com aconseguir una nova economia més resilient i sostenible.

Així mateix, ha subratllat la importància del treball conjunt entre el sector públic i el privat en el procés de recuperació i ha apuntat que no es pot permetre un model que augmenta les desigualtats.

"Ara és un moment per transformar, per treballar en la conscienciació ambiental, en el reforç de la democràcia i en l'equitat social", ha dit.

EL MWC I LA RECUPERACIÓ

També ha enviat un missatge optimista, i ha assenyalat que si la cancel·lació del Mobile World Congress el 2020 va marcar el començament de la crisi econòmica i sanitària, l'edició d'aquest mes de juny podria ser un símptoma de recuperació.

En el debat hi han participat ponents com el conseller delegat de GSMA --organitzadora del Mobile-- John Hoffman, el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, i la presidenta de la Red Eléctrica de España, Beatriz Corredor, entre d'altres.

L'acte ha conclòs amb una reflexió de Marín sobre les sinergies entre els diferents actors que s'han representat en el debat: "El que hem fet avui és treballar junts, sumar per buscar una solució", i ha afegit que aquesta no és senzilla, però que treballant junts segurament se sortirà d'aquesta situació amb més èxit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés