Publicat 4/6/2020 13:31:01 +02:00CET

Maragall veu "imminent" l'acord per a la reforma pressupostària de Barcelona

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall
ERC BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dijous que l'acord per a la modificació pressupostària podria ser "imminent" perquè, segons ell, ja està plantejada, a l'espera que el Govern municipal prengui l'última decisió, que creu que podria ser en qüestió d'hores o dies.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica, en la qual ha explicat que s'estan fent "treballs laterals i multilaterals" amb tots els grups per acabar de concretar la reforma dels Pressupostos, i ha assenyalat que no s'ha modificat el plantejament inicial del Govern municipal.

Maragall ha apostat per "mantenir intacta l'ambició" dels Pressupostos, uns comptes de 3.033 milions d'euros que ha reiterat que s'hauran de reprogramar per atendre a les necessitats de la crisi provocada per la pandèmia, després d'haver augmentat les despeses i paralitzat les inversions.

"Hem de fer un punt i a part, veure on estem, què fem i què volem fer", ha apostat el líder republicà, i ha afegit que és necessari establir un debat de prioritats per discutir el què i no solament el quant.

En aquest sentit, ha subratllat que no acceptaran retallades en la reprogramació dels pressupostos que, segons ha dit, ascendeixen a 80 milions d'euros al pressupost vigent, i aposta per mantenir el fons d'inversió per a la rehabilitació d'habitatges i la inversió de 50 milions per a habitatge.

"DOSI D'AMBICIÓ"

Maragall ha exposat les propostes que ERC planteja per encarar els reptes que suposa la pandèmia, emmarcades en la campanya 'Impulsem l'endemà' i dividides en deu grans reptes" que estan presentant en les taules sectorials del Pacte per Barcelona.

Ha destacat que "no solament s'ha de gestionar la catàstrofe, sinó impulsar, construir, mirar lluny i posar la dosi d'ambició" necessària, i ha incidit en la necessitat de transformació, a revisar el marc competencial i el sistema de finançament local i a reformular els serveis socials i apostar per un sector públic més potent, entre d'altres.

Contador