Publicat 26/3/2019 12:45:28 +01:00CET

Maragall retreu a Colau convertir el CAP del Raval en un "conflicte artificial"

28A.- Maragall (ERC) veu en la petició de retirar llaos grocs una "autoacusa
EUROPA PRESS

Promet destinar 1.000 milions d'euros a polítiques d'habitatge si és alcalde

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha retret aquest dimarts a l'alcaldessa, Ada Colau, que hagi convertit l'ampliació del Centre d'Atenció Primria (CAP) Raval Nord en un "conflicte artificial", després que un grup de vens del barri hagin ocupat la Capella de la Misericrdia per exigir que aquest espai aculli el nou CAP.

"Episodis com el del CAP Raval no són admissibles a la ciutat. No admeto que diguin que actuem en contra de l'inters dels vens", ha criticat Maragall, en referncia a les paraules d'Ada Colau en un vídeo del seu canal de Youtube en el qual retreu als grups municipals a l'Ajuntament no donar suport al projecte per partidisme i perqu l'acord no es produeixi en aquest mandat.

Així s'ha pronunciat en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Frum que ha presentat l'exconseller d'Economia Antoni Castells, i en el qual han assistit la número dos de la seva llista Elisenda Alamany (Nova); el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós; l'exresponsable d'Hisenda de la Generalitat Lluís Salvadó, i la regidora d'ERC a l'Ajuntament Trini Capdevila, entre d'altres.

"El que hem fet des d'ERC és buscar i trobar alternatives possibles per al nou CAP Raval Nord. Ajudarem els vens, per no ajudarem a convertir aquest assumpte en un conflicte artificial", ha insistit Maragall, que ha assegurat que Barcelona demana a crits ser governada, i ha afirmat que si governa solucionar aquest conflicte.

HABITATGE I SEGURETAT

En relació a l'habitatge, Maragall ha assegurat que impulsar instruments reguladors per aturar la pujada dels lloguers: "Destinarem 1.000 milions d'euros a fer política d'habitatge amb l'objectiu que les famílies no dediquin més del 30% dels seus ingressos a habitatge", després que aquest dilluns marqués l'objectiu de construir 1.500 habitatges de lloguer públic en dos mandats.

També ha explicat que treballa en un nou model de seguretat i prevenció a nivell metropolit, ats que la "divisió és un escenari perfecte per al crim organitzat", i ha detallat que estudia un programa especial per definir millor les funcions de la Gurdia Urbana, agents cívics, educadors i agents de prevenció, amb l'objectiu de millorar la convivncia a la ciutat.

Preguntat sobre la possibilitat que els partits sobiranistes concorrin en una única llista en les municipals, Maragall ha dit que "no es pot anullar la riquesa i la pluralitat de cada partit per l'objectiu de la independncia", i ha defensat que anar per separat permet conjuminar forces i treballar sota la premissa d'unitat estratgica.