Publicat 14/6/2019 10:56:30 +02:00CET

Maragall qüestiona si Valls "va respectar tots els límits de despesa electoral" en la campanya del 26M

Maragall lamenta que Colau pugui acceptar "els vots de la vergonya" per ser alcaldessa
DAVID ZORRAKINO-EUROPA PRESS

Veu "possible" un pacte entre el PSC, els comuns i Cs per liderar la Diputació de Barcelona

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona i guanyador de les eleccions, Ernest Maragall, ha qüestionat aquest divendres si el candidat de la plataforma BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, "va respectar tots els límits de despesa electoral" en la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig.

Ho ha dit en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, després que el diari 'Ara' hagi publicat que Valls ha cobrat un sou de 20.000 euros mensuals d'un grup d'empresaris.

"Ningú no pot al·legar que ara s'adona de qui representa i qui hi ha darrere de Manuel Valls. La seva campanya electoral va respectar tots els límits de despesa electoral?", s'ha preguntat Maragall.

Preguntat sobre si ho denunciarà, ha dit que "tan sols és un pensament" i que no acusa Valls de res, encara que sí ha demanat a la candidata a la reelecció i número dos en les eleccions, Ada Colau, que reflexioni sobre la idoneïtat que li doni suport Valls.

El diari 'Ara' ha detallat que Valls va començar a rebre aquesta retribució de 20.000 euros mensuals nets a la tardor a través d'una ronda de finançament amb un grup d'empresaris barcelonins.

Segons aquesta informació, aquest salari hauria estat una petició del mateix Valls als empresaris per finançar la seva vida a Barcelona i la campanya electoral de la seva plataforma.

PACTE A LA DIPUTACIÓ

Maragall també ha alertat que veu "possible" un pacte entre el PSC, els comuns i Cs per liderar la Diputació de Barcelona com a conseqüència d'un hipotètic suport de Valls a un govern municipal format per Colau i el PSC de Jaume Collboni.

"Estiguem atents al que passi la setmana vinent a la Diputació per entendre si no hi ha conseqüències dels vots de Manuel Valls. Em consta que hi ha converses i gairebé acords amb Cs", ha apuntat.