Publicat 11/6/2019 21:23:03CET

Maragall proposa reunir-se amb Colau i Collboni per evidenciar dificultats d'un tripartit

Av.- Maragall proposa Colau reunir-se junts amb Collboni per analitzar "distància i proximitat" a Barcelona
EUROPA PRESS

Presentarà formalment la seva candidatura i proposa un executiu amb sis àrees amb BComú

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha proposat aquest dimarts a l'alcaldessa en funcions i candidata per BComú, Ada Colau, reunir-se junts amb el socialista Jaume Collboni, per "contrastar, confirmar i analitzar amb detall el grau de distància, proximitat i contradicció" davant la seva proposta d'articular un tripartit.

Ho ha dit en roda de premsa després de reunir-se l'Executiva Nacional d'ERC, a tres dies del ple de constitució que triarà l'alcalde de la ciutat, davant la voluntat de Colau de formar un govern dels tres partits, que ERC i PSC rebutgen: "Que quedi clar que això no va de vetos, va d'un projecte de ciutat i de concretar la visió de cadascun", ha dit.

Maragall ha assegurat que el seu desig és governar en coalició exclusivament amb BComú, encara que ha dit que convida a Collboni a seure a la taula després de les insistència de Colau i per analitzar quins punts del full de ruta dels republicans podria arribar a assumir el socialista, cosa en el que, ara per ara, no confia.

En aquest sentit, ha suggerit que la trobada podria demostrar que no és possible un acord amb Collboni: "Seria inversemblant que el PSC comparteixi els principis de drets i llibertats, que s'adhereixi a demanar la llibertat dels presos i que accepti un referèndum sobre el drets d'autodeterminació de Catalunya".

Ha afegit que, en aquests moments, "la distància amb el PSC és infinita", i ha advertit Colau que si els socialistes no canvien el seu posicionament, no s'aconseguirà un tripartit a l'Ajuntament, i ha insistit que l'acord definitiu ha de ser entre ERC i BComú, els equips negociadors de la qual es reuniran aquest dimecres per abordar una possible trobada amb els socialistes.

"Seguim escoltant a Colau reiterant la seva preferència per un acord que inclogui el PSC. És una proposta que s'ha quedat en situació retòrica", perquè no s'ha presentat cap proposta concreta, per la qual cosa ha demanat a Colau que concreti la seva aposta, i ha insistit que ell no té cap inconvenient a asseure's amb Collboni per evidenciar les seves posicions.

Ha confiat que pugui celebrar-se aquesta reunió, i ha dit que en ella escoltarà totes les propostes i defensarà que és "inconcebible i impossible" comptar amb la participació del líder de BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, qui ha ofert els seus vots a Colau per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista.

Maragall ha advertit que no es "quedarà esperant l'aplicació automàtica de la llei electoral que sigui alcalde la llista més votada", sinó que presentarà formalment la seva candidatura, ha remarcat Maragall, que demanarà el vot a les forces polítiques amb les quals poden compartir projecte de ciutat basat en els conceptes de progressisme i república, ha dit.

PROPOSTA D'EXECUTIU

Ha detallat que han treballat en una estructura dividida en sis grans àrees i amb el criteri de "poder-les compartir amb BComú": les de Presidència i Relacions Internacionals; Cohesió Social; Règim Intern, Districtes, Espai Públic i Seguretat; Urbanisme i Transició Energètica; Impuls i Desenvolupament Econòmic, i Educació i Cultura.

"Estic convençut que aquesta reflecteix l'opció més coherent i respectuosa amb els votants", ha defensat Maragall, que ha recordat que plantegen un lideratge compartit que pugui governar des del primer dia, pel que proposa un compromís progressista contra les desigualtats, per l'habitatge, l'emergència climàtica i per la llibertat i la democràcia, entre altres àmbits.

"Això passa per treballar des d'avui mateix per la llibertat dels presos polítics, la tornada dels exiliats i l'acord per celebrar un referèndum i la defensa ferma de la llibertat d'expressió", ha advertit Maragall, que ha confiat a compartir amb BComú mobilitzacions davant la fi del judici del procés independentista, que evidenciï la seva coincidència en aquest àmbit.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Els agricultors de Lleida temen els danys de la primera gelada de fruiteres de la campanya

 3. 3

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors

 4. 4

  Coronavirus.- Usuaris d'impressores 3D s'ofereixen per fabricar material de protecció a Badalona

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona habilita un telèfon per atendre problemes de convivència veïnal