Publicat 17/5/2019 14:48:01 +02:00CET

Maragall proposa "mobilitzar" 1.500 milions d'euros en transició energètica el proper mandat

26M.- Maragall Proposa "Mobilitzar" 1.500 Milions D'Euros En Transició Energètica El Proper Mandat
ERC

Lamenta que Artadi vegi "electoralista" la proposta de regular els preus del lloguer

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat declarar formalment l'estat d'emergència climàtica a la ciutat, una mesura que ha assegurat que acompanyaria amb una inversió públic-privada de 1.500 milions d'euros durant el següent mandat.

En una roda de premsa al centre cívic Vil·la Urània amb la número tres a les europees i parella de l'exconseller pres Raül Romeva, Diana Riba, Maragall ha dit que estudia una taxa de toxicitat per gravar les emissions contaminants i reduir un 25% l'entrada diària de vehicles de la ciutat i la rehabilitació de 5.000 edificis.

"Totes les perspectives han d'anar cap a polítiques i actuacions en el marc d'un Green New Deal. Per això podem arribar a tenir una inversió pública i privada de 1.500 milions per impulsar la transició energètica a la ciutat de Barcelona i fer que cada euro públic en generi un de privat per aconseguir una corresponsabilitat ", ha afirmat.

En aquest sentit, també ha proposat instal·lar plaques d'energia solar i dispositius de recàrrega de vehicles elèctrics als garatges per a uns 120.000 vehicles, i ha reivindicat inversions en més 'Park&Ride', un transport públic millor, i més vehicles compartits i unipersonals sostenibles.

L'expert en transició energètica i número 12 de la llista, Pep Salas, ha insistit que la prioritat de la candidatura és "l'eficiència i la reducció del consum, la producció d'energia verda i de proximitat i l'equitat per a totes les innovacions tecnològiques no deixin ningú enrere".

Riba ha defensat el lideratge de la UE en el compliment de l'agenda 2030: "És urgent impulsar un procés de transició energètica amb un nou model productiu basat en les energies renovables, en l'energia circular i reutilitzar, reparar i reciclar tot el que comprem per optimitzar els recursos".

PREUS DEL LLOGUER

Preguntat sobre les crítiques de la número 2 de la candidatura de JxCat, Elsa Artadi, que veu "electoralista" que la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, porti en el proper Consell Executiu el decret llei per limitar el preu del lloguer, Maragall ha subratllat que es tracta de la norma que Barcelona necessita.

"Em sorprèn que Artadi ho consideri electoralista, però es tracta d'aconseguir que els preus dels lloguers deixin de pujar", ha subratllat el republicà, que també ha dit que l'actual alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, hauria d'alegrar-se per la notícia, perquè atacarà la pujada dels preus, segons ell.