Publicat 14/6/2019 14:40:23 +02:00CET

Maragall planteja repartir-se l'Alcaldia amb Colau si ella retira la seva candidatura

Av.- Maragall planteja repartir-se l'Alcaldia dos anys amb Colau i posar "el comptador a zero"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha plantejat aquest divendres repartir el càrrec amb l'alcaldessa en funcions i també candidata, Ada Colau, dos anys cadascun, si ella retira la seva candidatura i posen "el comptador a zero".

Li ha demanat que abandoni "la possibilitat de ser elegida alcaldessa amb els vots de Manuel Valls" i asseure's altra vegada a parlar amb ERC, ha dit en declaracions als mitjans al Parlament aquest divendres, i mentrestant BComú té en marxa una consulta per elegir entre un pacte amb el PSC amb Colau d'alcaldessa o un d'ERC amb Maragall.

Aquesta és una opció que fins ara no havia donat suport Maragall i que Colau ha dit aquest mateix divendres en ser preguntada en una entrevista de TV3 que no s'havia plantejat en cap reunió de negociació entre ERC i BComú, en les quals els comuns es van centrar a apostar per un tripartit amb ERC i el PSC, com ha explicat ella i va assenyalar també Maragall aquest dijous.

Maragall ha argumentat que els republicans no van fer aquesta proposta perquè "a qui hagués correspost fer-la no és per força guanyadora, sinó que aspira a una concreció diferent a la que ofereixen els resultats electorals", en aquest cas BComú, que va quedar segona a pocs vots d'ERC i empatada en regidors.

"Parlem, parlem seriosament, però parlem de tot, del programa, de la ciutat" i d'un lideratge compartit que podria incloure aquesta possibilitat, ha dit Maragall, que s'ha preguntat per què els comuns no han esmentat abans aquesta opció.

Ha plantejat a Colau abordar aquestes qüestions després que ella retiri la seva intenció de presentar-se aquest dissabte a la investidura: "Si volen parlar seriosament, fem-ho bé, posem el comptador a zero, retiri la seva candidatura i abandoni la condicionalitat evident d'ocupar l'Alcaldia gràcies al vot del senyor Valls".

Les fonts d'ERC han remarcat que Maragall no està obrint la porta a cap escenari concret però manté la seva voluntat d'enteniment fins a l'últim moment, i han recordat que ERC va proposar un document de treball d'un executiu distribuït al 50% i un lideratge compartit amb Colau amb un nou rol de màxim nivell, davant del qual BComú no va donar resposta.