Publicat 23/5/2019 14:10:41 +02:00CET

Maragall planteja recuperar la Regidoria de Cultura i "refundar" l'Icub per dinamitzar

EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat recuperar la Regidoria de Cultura i reforçar el seu pes dins del Govern municipal, "refundar" l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) per convertir-lo en un dinamitzador de cultura, i a més crear una altra 'Barcelona Activa' però enfocada a la cultura.

En un acte sobre educació i cultura al centre cívic Teresa Pàmies de Barcelona, ha defensat que la ciutat ha de garantir els recursos i condicions humanes i materials per tenir una educació i cultura "transformadores, empoderadores, de qualitat, inclusives, equitatives i amb un aprenentatge al llarg de tot el procés vital".

La regidora i número 7, Gemma Sendra, ha reclamat revertir l'actual model de gestió dels serveis d'equipaments culturals de l'Ajuntament basat en l'externalització, i ha proposat crear una Oficina per a les Arts de Carrer de l'Icub, que actuï com a interlocutora entre l'Ajuntament i els artistes de carrer i els acompanyi en les seves gestions.

Així mateix, ha dit que s'ha de destinar el 50% de la nova taxa turística de ciutat a promocionar la cultura de la ciutat, a més de definir una estructura cultural a cada districte amb equips de dinamització pedagògica, connectant escoles amb els programes educatius de cada districte, creant programes d'inversió i centres d'"agitació cultural" a cada barri.

EDUARD VALLORY

El membre de la plataforma Ernest + BCN i director d'Escola Nova 21, Eduard Vallory, ha defensat aprofundir en les ofertes educatives dels 0 als 3 anys amb l'ampliació de la xarxa de guarderies amb 30 nous centres, a més de revisar el sistema de tarifació i universalitzar-ne l'accés.

També ha dit que posaran en marxa un programa de beques-salari per combatre l'abandament escolar; incrementaran les extraescolars en competències com les arts, la ciència i els esports; incrementaran i modernitzaran l'oferta de Formació Professional dual, i potenciaran pols de coneixement com la 'Ciutadella del Coneixement'.

el més llegit

 1. 1

  Més de 300 concentrats davant el Consolat dels EUA a Barcelona demanen "justícia"

 2. 2

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 3. 3

  L'alcalde de Nova York confirma la detenció de la seva filla en les protestes i no descarta el toc de queda

 4. 4

  Catalunya suma 12.280 morts per coronavirus, 11 l'últim dia

 5. 5

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"