Publicat 13/5/2019 14:44:47CET

Maragall obre la possibilitat de governar en solitari i retreu a Artadi una política de confrontació

26M.- Maragall Obre La Possibilitat De Governar En Solitari I Retreu A Artadi La seva Política De Confrontació
ERC

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha obert la possibilitat de governar en solitari a l'Ajuntament: "No és una cosa que puguem descartar, al contrari. Però serà en funció de les transigències i intransigències dels altres grups", i també ha acusat la número 2 de JxCat, Elsa Artadi, d'una política de confrontació amb ell.

Ho ha dit en un acte juntament amb els candidats republicans a diferents alcaldies de la metròpolis de Barcelona, en el qual ha reclamat "coherència i corresponsabilitat" a les forces independentistes en el consistori per conjuminar esforços, i, encara que ha dit que vol un projecte de majories, ha afirmat que no descarten governar en solitari.

En relació amb les crítiques d'Artadi en un tuit que va publicar quan va dir que volia anar a visitar el cap de llista de JxCat a la capital catalana, Quim Forn, en el qual va dir que volia parlar amb ell com a ciutadà pres i com a candidat, Maragall ha assegurat estar entre "sorprès i decebut" per la falsa interpretació de les seves paraules.

"La seva actitud es qualifica per si mateixa. Crec que és contraproduent per als seus interessos", i el candidat republicà també ha dit que els atacs a la candidatura d'ERC per part de l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, responen al seu convenciment que comença a saber que no guanyarà, segons ell.

METRÒPOLIS

Pel que fa a les polítiques que vol impulsar ERC a nivell metropolità, Maragall ha proposat crear un Consell de Cent Metropolità, un grup d'alcaldes, experts i representants socials que defineixin un marc de treball i teixeixin complicitats per fer del govern metropolità un veritable espai de decisió.

També ha dit que està disposat a cedir competències municipals a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per abordar problemàtiques com la seguretat, el transport públic i la transició energètica, entre d'altres, i també s'ha obert a debatre amb els municipis la possibilitat que es triï un alcalde a nivell metropolità per vot directe.

Maragall ha dit que la idea de crear aquest Consell de Cent Metropolità, al qual suma la possibilitat d'impulsar una Carta Metropolitana --igual que la capital catalana compta amb la Carta de Barcelona-- està inspirada per l'ideal metropolità del líder d'ERC a la presó, Oriol Junqueras.

GESTIÓ PÚBLICA DE L'AIGUA

La número 2 d'ERC per Barcelona, Elisenda Alamany, ha reclamat una metròpolis unida: "Hi ha reptes que tenen totes les ciutats de Catalunya i la metròpolis com ara l'habitatge, el transport i l'energia. No hi ha solucions simples, però sí que hi ha una actitud per afrontar-los", i Maragall ha demanat acabar amb la confrontació entre l'AMB i els seus municipis amb la resta de Catalunya.

En ser preguntat sobre el seu posicionament davant la possibilitat de remunicipalitzar la gestió de l'aigua, el candidat ha dit que és partidari d'un model que afavoreixi l'interès general i "en el qual domini l'interès general i el model de gestió pública de l'aigua", encara que ha assenyalat que han d'abordar la qüestió amb calma degut a la seva dificultat.