Publicat 8/4/2019 18:43:27 +02:00CET

Maragall fa fora el cantant Sicus Carbonell de la seva llista per dir que els gais li fan "pena"

Maragall (ERC): "L'elecció que tenim davant és aquesta, o Colau o Maragall"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

ERC Barcelona ha anunciat que el cantant i guitarrista del grup de rumba Sabor de Grcia, Sicus Carbonell, no formar part de la llista encapalada per Ernest Maragall a l'Alcaldia per dir aquest dilluns en una entrevista de Betevé que li fa "pena" qualsevol persona que neixi gai perqu és una dona atrapada dins del cos d'un home.

En una anotació a Twitter recollit per Europa Press, ERC Barcelona ha dit que ni el partit ni Maragall "poden acceptar les declaracions fetes" per Carbonell, i ha subratllat que el seu compromís amb els drets de les persones LGTBI és ferma i inqüestionable, per la qual cosa han decidit que no formi part de la candidatura.

El també president de l'Associació Professional d'Autors i Creadors de la Rumba Catalana, que era el número 30 de la llista de Maragall, ha fet aquestes declaracions en el marc d'un debat sobre l'homosexualitat dins del collectiu gitano amb motiu del Dia Mundial del Poble Gitano.

Carbonell ha assegurat que entre els gitanos no existeix cap problema perqu per damunt est l'estima, encara que ha reconegut que dins del collectiu la majoria no vol tenir un fill homosexual: "Hi ha pares que volen el que és natural i hi ha uns altres que donen suport al fill faci el que faci".

"Ni ERC ni Ernest Maragall podem acceptar les declaracions fetes per Sicus Carbonell. El nostre compromís amb els drets de les persones LGTBI és ferma i inqüestionable. La decisió és clara: no formar part de la nostra candidatura", ha anunciat el partit republic a Twitter.