Publicat 28/6/2019 14:48:09 +02:00CET

Maragall (ERC) després del Baròmetre: "S'ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania"

Ernest Maragall (ERC) en roda de premsa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha sostingut aquest divendres que "s'ha format un govern contra la voluntat de la ciutadania" a la capital catalana, on creu que s'ha negat l'opció que democràticament els barcelonins havien posat sobre la taula a través dels comicis que va guanyar ERC.

"ERC havia de governar aquesta ciutat en ser la força guanyadora" i la millor opció de govern era la que ells defensaven, amb els republicans i BComú, ha sostingut Maragall en roda de premsa després que el Baròmetre Postelectoral de la ciutat situï un executiu d'ERC i BComú com l'opció preferida per més barcelonins --d'un 20%, per davant del 10% que volien BComú i el PSC--.

A més, ha destacat que un executiu només d'ERC era l'opció preferida entre les possibilitats d'un govern en solitari --el 7,9%, i el següent en solitari era de BComú, amb un 4,3%--, per la qual cosa ha criticat que "la decisió d'un govern que s'ha imposat per la força aritmètica" no es correspon amb la favorita dels ciutadans.

"L'exclusió explícita d'ERC del Govern és una evidència de contradicció plena de la voluntat democràtica de la ciutadania", ha asseverat Maragall, que ha garantit que continuaran actuant des de la responsabilitat com a partit guanyador de les eleccions, definint estratègies i promovent polítiques encara que no governin.

Sobre el fet que BComú situï ERC com el seu soci preferent malgrat pactar amb el PSC per governar, Maragall ha avisat que hi ha una "contradicció entre aquesta aparent actitud positiva i les decisions polítiques que s'han pres".

Preguntat pels mitjans, el republicà ha afegit: "No és una qüestió de carícies retòriques ni d'opinions més o menys benvolents, és una qüestió de decisions polítiques", i ha lamentat que s'accentuïn problemes com la inseguretat i l'accés a l'habitatge, els principals de la ciutat, segons els barcelonins.