Publicat 11/6/2019 12:10:28CET

Maragall defensa que un govern d'ERC i BComú superaria els blocs i facilitaria el diàleg

Maragall defensa que un govern d'ERC i BComú superaria blocs i facilitaria el diàleg
@AQUICUNI

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha defensat aquest dimarts que un executiu municipal dels republicans amb BComú evidenciaria "la superació dels blocs, d'un partit independentista amb un altre que no ho és", una cosa que creu que facilitaria el diàleg amb el Govern central.

Ha criticat que certs sectors veuen amb horror la possibilitat que Barcelona tingui un alcalde independentista, quan un govern liderat per ell i amb el BComú d'Ada Colau podria ser "part de la millor via de resposta al bloqueig" dels darrers anys, ha dit en una entrevista de Ser Catalunya recollida per Europa Press.

"L'existència d'un govern que no sigui d'un sol color, ni només independentista ni només no independentista, hauria de ser la millor notícia per a l'Estat, en termes de relació amb les institucions", ha assegurat, i ha dit que aquesta reflexió va apareixent també en els entusiastes d'impedir a qualsevol preu que ell sigui alcalde.

Així, ha insistit que la millor opció és un pacte del seu partit i el de Colau --encara que BComú ha apostat perquè ella es presenti a la investidura aquest dissabte-- i, sobre si proposaria que ell i l'alcaldessa en funcions es repartissin el càrrec dos anys cadascú, ha descartat que sigui la millor possibilitat: "En absència de respostes raonables, tots tenim tendència a fer invents".

AMB BCOMÚ DAVANT EL JUDICI

Ha defensat que gran part dels barcelonins vol la llibertat dels presos independentistes i un referèndum: "No cal forçar ningú perquè es passi a l'independentisme. Hi ha un bloc democràtic específic a Catalunya que exigeix la llibertat dels presos i diàleg. Aquesta amplísima majoria té la possibilitat de veure's reflectida a l'Ajuntament de Barcelona".

"Demà acaba el judici i espero que estiguem junts BComú, ERC, JxCat i la CUP amb una reacció cívica conjunta" a favor dels drets i les llibertats, encara que hi ha indicis que, pocs dies després, BComú podria passar a l'altra banda, amb els qui tenen responsabilitat en la direcció de l'Estat i la situació dels presos, ha dit Maragall.

"HORA DE PRENDRE DECISIONS"

Preguntat sobre si es veu o no alcalde, ha replicat que naturalment sí ho fa, perquè és el que es deriva dels resultats dels comicis: "Això seria el relat lògic i natural. Després apareixen solucions contra natura. Estem treballant pel resultat natural i espero tenir èxit en aquesta tasca".

"Però comença a ser hora de prendre decisions. No podem estar marejant la perdiu", ha advertit Maragall a BComú, i ha avisat que s'ha acabat el temps de no prendre posicions, navegant entre els uns i els altres, i que coincideix amb la fi del judici als dirigents independentistes processats, ha recordat.

Ha assegurat que encara no ha rebut una resposta de Colau a la seva proposta d'articular un govern de republicans i comuns proporcional als resultats electorals, encara que continua havent-hi contactes informals que espera que siguin "més formals" a partir d'aquest mateix dimarts --ell va deixar en stand by' les negociacions la setmana passada fins que BComú es decidís--.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Els agricultors de Lleida temen els danys de la primera gelada de fruiteres de la campanya

 3. 3

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors

 4. 4

  Coronavirus.- Usuaris d'impressores 3D s'ofereixen per fabricar material de protecció a Badalona

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona habilita un telèfon per atendre problemes de convivència veïnal