Publicat 8/5/2019 12:42:23 +02:00CET

Maragall defensa acords amb Colau: "Pactaré amb un espai progressista compromès"

26M.- Maragall Defensa Acords Amb Colau: "Pactaré Amb Un Espai Progressista Compromès"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha defensat un pacte després de les eleccions amb Ada Colau, davant les crítiques d'alguns assistents de BComú en un esmorzar d'empresaris a Foment del Treball aquest dimecres: "Pactaré amb un espai progressista, compromès amb la ciutat".

Maragall ha dit que BComú té idees bones, encara que "no ha fet que siguin política ni una estratègia guanyadora", i ha apuntat que els republicans poden compartir objectius amb l'espai de Colau com són la igualtat, la transformació del model productiu, el canvi climàtic i la democràcia.

A més, ha assegurat que no creu que sigui incompatible compartir aquests objectius amb el centredreta del país, en referència a JxCat: "Amb qui segur que hi discrepem, però podem compartir alguns punts".

"Tots estem escaldats d'un govern en minoria i el que convé és una majoria absoluta que garanteixi estabilitat", ha postil·lat, i ha dit que prioritza acords a consensos, perquè al seu parer el consens és reduccionista i poc ambiciós.

Amb tot, ha demanat la confiança de vot perquè ha assegurat que els dos guanyadors són ell i BComú, "Barcelona ha d'elegir entre el model Colau i el model Maragall, que és un canvi de paradigma amb valors republicans".

"Si guanya Colau tot serà més complicat i difícil. No vull imaginar-ho", ha afegit, i ha dit que la naturalesa dels acords dependrà del suport que aconsegueixin els uns i els altres.

CONFRONTACIÓ AMB LA GENERALITAT

Ha criticat l'actual alcaldessa per haver creat, a parer seu, confrontació amb la Generalitat en responsabilitzar el conseller d'Interior, Miquel Buch, de la falta de Mossos d'Esquadra a la ciutat, i encara que ha recordat que Buch ha assumit part de la seva responsabilitat, ha instat l'alcaldessa a responsabilitzar-se de la seva i no protagonitzar un encreuament de retrets.

Ha dit que si és alcalde "assumirà el risc" de representar l'interès general, perquè això seria fer un bon govern, que implicaria canviar la relació amb la societat i el sector privat, i passar de la desconfiança a la complicitat amb la ciutadania.