Publicat 22/5/2019 14:33:29 +02:00CET

Maragall aspira a guanyar però no descarta provar de ser alcalde si no és el més votat

26M.- Maragall Aspira A Guanyar Però No Descarta Intentar Ser Alcalde Si No És El Més Votat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC en les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat aquest dimecres que aspira a guanyar els comicis, però no ha descartat, si no és la força més votada, mirar de ser alcalde a través de pactes amb altres formacions.

En un acte de campanya a la Nau Bostik del barri barceloní de Sant Andreu, ha explicat que espera convertir-se en alcalde des de "la condició de primera força de la ciutat", però ha recordat que les lleis permeten teixir aliances perquè sigui alcalde qui té més suports en el ple, no més vots a les urnes.

El candidat d'ERC ha posat d'exemple el cas de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona): "El primer partit a Montcada es troba a l'oposició i a moltes altres parts del país --Catalunya-- passa el mateix", ha resumit Maragall.

A preguntes dels periodistes, el republicà s'ha pronunciat en aquests termes a quatre dies de les eleccions i davant d'unes enquestes que pronostiquen un resultat molt ajustat i fragmentat a Barcelona, que suposa que el guanyador dels comicis no tingui garantit ser l'alcalde.

En qualsevol cas, Maragall ha dit que el seu partit està enfocat a aconseguir el primer lloc en els comicis --així ho veuen possible diversos sondejos-- i ha assegurat que, passi el que passi, mirarà de ser alcalde des del sentit comú i la coherència: "No buscarem artificis per voltejar els resultats".

Des de la restauració de la democràcia Barcelona sempre ha tingut d'alcalde el candidat més votat a les urnes, però Maragall ha recordat que també pot ser alcalde en primera volta qui aconsegueixi el vot a favor de 21 regidors --hagi estat o no el candidat més votat--.

BARALLES I ASSESSORS

Maragall també ha considerat que la número dos de JxCat, Elsa Artadi, ha adoptat un to més conciliador amb ell en els darrers dies, i ha interpretat que és perquè aquesta candidatura s'ha adonat que la tàctica d'"agressió directa" cap a ERC no els estava donant resultats.

No ha volgut entrar en més detalls sobre per què han disminuït les crítiques de JxCat cap a ERC, i ha ironitzat que ell ja es baralla amb els seus assessors, per la qual cosa no té cap intenció d'haver de barallar-se amb els "assessors dels altres".

També ha promès que el seu partit contribuirà que hi hagi una unitat estratègica del soberanisme quan s'hagi de reaccionar a unes eventuals resolucions condemnatòries del Tribunal Suprem per l'1-O, i ha dit que l'Ajuntament podria liderar alguna iniciativa, o "sumar-se" al que facin el Govern i el Parlament.

A més, ha celebrat el decret aprovat pel Govern aquest dimarts per limitar el preu del lloguer per prevenir situacions d'abusos, i s'ha compromès a desenvolupar-lo a Barcelona des del "primer ple" del nou mandat municipal.

POTENCIAR EL BESÒS

Maragall ha celebrat aquest acte de campanya amb altres candidats d'ERC de Badalona, Montcada, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), que han assumit el compromís de potenciar tota la zona de la llera del riu Besòs amb estratègies consensuades i compartides.

Els representants dels cinc municipis han presentat el 'Compromís Besòs', amb el qual es comprometen a acordar un programa d'inversions i a dotar de recursos suficients el Consorci que gestiona la zona on, segons ha recalcat Maragall, viuen un milió de persones.

També assumeixen el compromís de treballar per a la cohesió social dels barris de la zona; per connectar l'estació de la Sagrera amb la zona del riu; un nou pla de transformació del barri de la Mina, i protegir el Parc Fluvial del Besòs perquè sigui declarat Zona Humida Protegida.