Publicat 22/5/2019 14:20:41 +02:00CET

Maragall aspira a guanyar però no descarta provar de ser alcalde si no és el més votat

26M.- Maragall Aspira A Guanyar Però No Descarta Intentar Ser Alcalde Si No És El Més Votat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC en les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat aquest dimecres que aspira a guanyar els comicis, però no ha descartat, si no és la força més votada, mirar de ser alcalde a través de pactes amb altres formacions.

En un acte de campanya a la Nau Bostik del barri barceloní de Sant Andreu, ha explicat que espera convertir-se en alcalde des de "la condició de primera força de la ciutat", però ha recordat que les lleis permeten teixir aliances perquè sigui alcalde qui té més suports en el ple, no més vots a les urnes.

El candidat d'ERC ha posat d'exemple el cas de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Barcelona): "El primer partit a Montcada es troba a l'oposició i a moltes altres parts del país --Catalunya-- passa el mateix", ha resumit Maragall.

A preguntes dels periodistes, el republicà s'ha pronunciat en aquests termes a quatre dies de les eleccions i davant d'unes enquestes que pronostiquen un resultat molt ajustat i fragmentat a Barcelona, que suposa que el guanyador dels comicis no tingui garantit ser l'alcalde.

En qualsevol cas, Maragall ha dit que el seu partit està enfocat a aconseguir el primer lloc en els comicis --així ho veuen possible diversos sondeigs-- i ha assegurat que, passi el que passi, mirarà de ser alcalde des del sentit comú i la coherència.