Publicat 12/7/2019 14:47:08 +02:00CET

Maragall alerta que el PSC vol "reconquerir" Catalunya i que JxCat cau en la seva temptació

Ernest Maragall, ERC
EUROPA PRESS

Troba una "barbaritat" que s'obri un judici oral contra Torra per no retirar els llaços grocs

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha alertat que el PSC vol "reconquerir Catalunya i JxCat ha caigut en aquesta temptació", per la qual cosa ha dit que els republicans hauran d'exercir el lideratge i posar-se al servei de Catalunya i del projecte sobiranista.

"No ens quedarem atrapats en la divisió de l'independentisme que el PSC creu que ha aconseguit", ha advertit Maragall en una roda de premsa aquest divendres, després que el PSC hagi aconseguit la presidència de la Diputació de Barcelona amb un pacte amb JxCat, i hagi pactat amb BComú a l'Ajuntament de Barcelona.

En aquest sentit, el líder republicà ha dit que els acords de govern a l'Ajuntament i la Diputació amb el PSC demostren que els socialistes "estan substituint Cs en l'objectiu de capgirar la majoria sobiranista" a Catalunya.

"Des d'ERC som els únics en condicions d'evitar la reconquesta del PSC, per això som l'enemic comú a batre. Però aguantarem i assumirem el lideratge del projecte independentista i de defensa dels drets i llibertats", i ha insistit que JxCat va preferir el PSC, que veu com el partit de la repressió, segons ell.

PACTES PER SUPERVIVÈNCIA

També ha qualificat els pactes de JxCat i els comuns amb el PSC a la Diputació i l'Ajuntament com "operacions de conquesta del poder i alteració de les majories democràtiques i naturals", encara que ha recalcat que no cauran en el parany de fracturar l'independentisme.

No obstant això, ha subratllat que JxCat ha pactat amb els socialistes per supervivència i per defensar el seu espai polític: "El PSC treu profit de la necessitat de JxCat de mantenir espais d'influència davant l'hegemonia d'ERC".

Preguntat sobre el decret del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'obrir un judici oral contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un presumpte delicte de desobediència per no retirar els llaços grocs, ha assegurat que es tracta d'una barbaritat més" de les institucions i la Justícia contra el procés sobiranista.