Publicat 14/9/2019 20:48:51 +02:00CET

La manifestació "per la seguretat i la convivència" reuneix unes 1.000 persones a Barcelona

La manifestació "per la seguretat i la convivència" a Barcelona convocada per Tsunami Veïnal
EUROPA PRESS

El manifest de Tsunami Veïnal demana a Buch i Colau "actuacions immediates" i Batlle els rep

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

La manifestació "per la seguretat i la convivència" a Barcelona convocada per Tsunami Veïnal ha reunit aquest dissabte a la tarda unes 1.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana.

La marxa ha començat a la Via Laietana al costat de Correus, on s'han reunit les columnes procedents de diversos barris, i ha avançat fins a la plaça Sant Jaume encapçalada per una pancarta amb l'única inscripció de 'Tsunami Veïnal'.

Els manifestants també han lluït altres pancartes amb lemes com 'Barcelona no funciona' i 'Per la dignitat i seguretat de tots', i la plataforma Mos.S.O.S. ha anat a la convocatòria amb una pancarta pròpia.

Arribats a la plaça Sant Jaume, els participants s'han col·locat mirant cap a l'Ajuntament de Barcelona i han llegit el manifest de la convocatòria, en què afirmen que les actuacions sobre seguretat són insuficients.

Han qualificat d'ineficaç la gestió de la seguretat i l'ordre públic i han demanat eliminar qualsevol activitat il·legal dels carrers de Barcelona.

Han insistit que no es tracta només de mesures policials, i han demanat treballar des de l'urbanisme i "revisar i reforçar els serveis socials" a més de mantenir l'espai públic segur.

En declaracions als periodistes a la plaça, la portaveu de Tsunami Veïnal, Eva Vila, ha explicat que calen mesures ràpides, i ha posat com a exemple millorar la il·luminació dels carrers i fixar una unitat policial en els "punts calents" de cada barri.

PETICIÓ A les INSTITUCIONS

El manifest apel·la a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch: "Implementin actuacions immediates, eficaces i duradores perquè els ciutadans puguem viure i conviure en pau".

Després de la lectura del text, els dos portaveus de Tsunami Veïnal, Eva Vila i Manel Martínez, s'han apropat a la porta de l'edifici de la Generalitat i han lliurat una còpia del manifest a un dels mossos d'Esquadra que en custodia l'entrada.

ALBERT BATLLE

Després s'han dirigit cap a l'entrada de l'Ajuntament de Barcelona amb la mateixa intenció: han pogut entrar i dins els ha atès el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i s'han emplaçat a una reunió en els propers dies.

En declaracions als periodistes, el portaveu Manel Martínez ha dit que els membres de la plataforma també es volen reunir amb el conseller Buch: "No un simple mail. Que ens vegi cara a cara".

SENSE PARTITS

Els convocants han insistit repetidament en què es tractava d'una convocatòria veïnal i aliena a qualsevol partit polític, i han fet servir el megàfon per recordar-ho durant la marxa.

Els regidors del PP Josep Bou i Oscar Ramírez han acudit a la manifestació i al principi s'han col·locat prop de la capçalera, però s'han apartat després d'un dels avisos dels convocants, i alguns els han dit: "Avui no sou protagonistes".