Publicat 26/03/2014 18:42

L'OSV interpreta 'Un Rèquiem Alemany' de Brahms amb sis corals per Setmana Santa

Orquestra Simfònica del Vallès (OSV)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 març (EUROPA PRESS) -

L'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) interpretarà 'Un Rèquiem Alemany' de Johannes Brahms en la seva gira de 'Concerts Participatius de Setmana Santa', que faran a set ciutats catalanes entre el 29 de març i el 24 d'abril, segons ha informat l'orquestra en un comunicat.

La gira, el projecte més ambiciós de l'orquestra que s'ha presentat aquest dimecres al Palau de la Música, culminarà amb un concert multitudinari al Palau el 24 d'abril, que tindrà 220 cantors de sis corals que participaran a la gira.

Es tracta del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida; el Cor de la Universitat Rovira i Virgili (URV); el Cor de Cambra de Granollers; el Cor Ciutat de Mataró; el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, i la Coral La Mixta d'Igualada.

El 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, l'OSV va iniciar el projecte 'Concerts Participatius de Setmana Santa', dirigit a cors de Catalunya que volen implicar-se en l'àmbit musical, organitzatiu i econòmic en un esdeveniment cultural i artístic "de gran impacte" al seu territori.

La iniciativa permet als cors participar en una producció simfònicocoral professional en gira i acollir un gran espectacle musical i cultural a la pròpia ciutat, sense un esforç econòmic inviable.

Cada cor aporta el 25% dels recursos per fer el concert; l'OSV proporciona un 25% més a partir del patrocini privat, i el 50% restant es recull de la venda d'entrades.

Els concerts tindran lloc al teatre Tarragona --29 de març--; al teatre Monumental de Mataró (Barcelna) --el 30 de març--; a l'Auditori Enric Granados de Lleida --6 d'abril--; al teatre Auditori Granollers (Barcelona) --12 d'abril--; a l'Auditori de Girona --14 d'abril--; a l'Església Sant Maria de Igualada (Barcelona) --15 d'abril--, i al Palau de la Música --el 24 d'abril.

'Un Rèquiem Alemany', que va ser escrit per Brahms durant la dècada del 1860 i estrenat en la seva versió definitiva a Leipzig el 18 de febrer del 1869, és una obra clau del repertori simfonicocoral internacional i de gran exigència vocal i musical, i es diferencia d'altres rèquiems com el de Mozart o el de Fauré per estar dirigit als vius i no als morts.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés