Publicat 15/4/2019 12:30:30 +02:00CET

L'oposició de Colau fora un recés de la comissió conjunta per l'absncia dels regidors de BComú

L'oposició enlletgeix a Colau no aconseguir millores en habitatge i el seu balan "pobre" en pisos socials
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

L'oposició de l'Ajuntament de Barcelona ha forat un recés de la comissió conjunta que se celebra aquest dilluns per l'absncia dels regidors de BComú, perqu, per part del Govern municipal, només estava present a la sala el regidor Agustí Colom, per la qual cosa es deixava en mans dels tcnics municipals les intervencions en nom dels responsables polítics.

La presidenta de la comissió, Francina Vila (PDeCAT), ha recordat que el reglament permet que els regidors del Govern puguin ser assistits per un crrec tcnic: "El Govern porta aquesta possibilitat a l'extrem mxim. I segons l'agenda dels regidors de BComú haurien d'estar en aquesta sala", ha retret, i ha lamentat que la seva absncia perverteix els objectius de debat de la mateixa comissió.

"Demanem que se suspengui la comissió fins que no apareguin els responsables de Govern. Volem respecte a la institució", ha reclamat Montserrat Ballarín (PSC), mentre que la també regidora socialista Carmen Andrés ha recordat que va ser el Govern de BComú el que va demanar unificar totes les comissions en una de conjunta, una decisió que es va prendre en contra del criteri d'alguns partits.

Javier Mulleras (PP) ha criticat la manca d'inters de BComú en la comissió: "És transparncia dir que els regidors són en un lloc en qu no hi són?, i Jaume Ciurana (PDeCAT) ha retret al Govern de Colau el menyspreu institucional, i ha demanat que els tinents d'alcalde Jaume Asens i Gerardo Pisarello dimiteixin per fer campanya electoral.

"Si no hi ha el responsable polític de la qüestió que s'aborda no es pot fer el debat", ha assegurat Jordi Coronas (ERC), mentre que Marilén Barceló (Cs) ha criticat que els regidors enganyin en les seves agendes, i ha recordat que tots els edils han fet un esfor per assistir a una comissió conjunta que es preveu que s'allargui unes 11 hores.

La regidora de BComú Gala Pin --que ha tornat a la sala enmig de la discussió-- ha defensat que "en tot moment hi haur algun regidor del Govern a la sala", i ha demanat no exagerar la situació, la qual cosa ha enfadat la resta de responsables polítics, i Colom ha excusat l'absncia de la resta de regidors per les variacions en l'ordre del dia de la comissió: "Se suposa que haurien de ser aquí, a punt d'arribar".