L'Oficina Tècnica de gerència de l'AMB no qüestiona l'aportació d'AMB i Agbar quan es va crear la mixta

Aixeta, aigua
EUROPA PRESS - Archivo
Actualitzat 19/3/2018 19:46:34 CET

Afirma que les dades de Barcelona Regional que van rebaixar l'aportació d'Agbar no estan contrastades ni signades

BARCELONA, 19 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina Tècnica de Gerència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha afirmat que tant la valoració d'actius d'Agbar com l'aportació pública de l'AMB per crear l'empresa mixta d'aigua es van fer correctament en la seva constitució, com sosté en una resposta escrita a preguntes del portaveu del PP en l'òrgan metropolità, Alberto Fernández.

La resposta, amb data 12 de març consultada per Europa Press, sosté que les valoracions realitzades per Barcelona Regional (BR) que van rebaixar un 73% el valor dels actius aportats per Agbar "no estan consolidades respecte a les seves pròpies dades de base", i tampoc estan contrastades.

"Estem davant una aproximació i en cap cas davant un informe consolidat; aquesta idea també es reforça pel fet que cap tècnic, expert o professional ferm l'autoria", resa la resposta.

Aquest informe --encarregat per l'AMB a BR i que va presentar el regidor Eloi Badia el 28 de febrer-- va determinar que els actius aportats per Agbar per al servei d'aigua en baixa per crear el 2013 l'empresa mixta va ser de 129,9 milions i no de 476 com es van registrar llavors.

El coordinador de l'oficina tècnica assenyala ara en la seva resposta que BR va valorar els actius de SGAB sobre la base del model de comptabilitat patrimonial o de valor net comptable, quan tant l'AMB com la companyia van valorar els seus actius amb el mètode de descompte de fluxs de caixa futurs, "la metodologia més acceptada per a la valoració d'empreses i negocis".

Ressalta que, per crear la mixta, els serveis tècnics de l'AMB van contrastar la valoració aportada per Agbar respecte als seus actius, i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va obrir també un procés paral·lel per comprovar "d'un en un" la validesa de tots els títols, contractes i concesionados aportats.

A més, el Registre Mercantil de Barcelona va nomenar a un auditor per valorar de forma independent totes les aportacions d'Agbar i de l'AMB a la nova societat mixta, i en el seu informe va concloure que les valoracions es corresponien almenys amb l'import del valor nominal del total de les accions de la mixta.

Sobre els informes d'experts independents, subratlla que, "en cap cas, ningú va qüestionar que els valors poguessin ser inferiors, i el Govern de l'AMB va valorar positivament el resultat" d'aquests informes.

ACTIUS APORTATS PER L'AMB

Remarca que els actius aportats per l'AMB en el moment de constitució de la mixta es van valorar en 50,5 milions d'euros mitjançant el mètode de descompte de fluxos de caixa futurs.

Assenyala que existeixen altres mètodes de valoració, però que en aquest cas "no hi ha dubte que el mètode emprat de descompte de fluxs de caixa futurs va ser l'adequat", com sosté que van manifestar els informes de l'expert independent nomenat pel Registre Mercantil.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.