Publicat 10/9/2020 17:05:38 +02:00CET

Lluís Soler (ACM) celebra el rebuig a l'acord dels romanents i demana a l'Estat una altra proposta

Lluís Soler, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM)
FABIÁN A. PONS - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha celebrat aquest dijous el rebuig del Congrés al decret llei que recull l'acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre la cessió del romanent dels ajuntaments, i ha demanat a l'Estat una altra proposta "per no perdre més temps".

El president de l'ACM, Lluís Soler, ha constatat falta de consens del Govern central per concretar més recursos i un finançament per als ens locals: "El que comença malament, acaba malament", ha dit en un comunicat.

"El finançament municipal i les hisendes locals són qüestions massa importants com per presentar mesures de manera improvisada, sense consens ni escoltar, i menys encara negociar, amb la pluralitat del municipalisme", ha sostingut Soler.

Ha afegit que l'ACM es posa a disposició per parlar d'"una regulació urgent des del consens i la pluralitat i que resolgui els problemes dels ajuntaments", i ha defensat que l'actitud de l'associació és i serà sempre constructiva i de fermesa en defensa de l'autonomia local.

"Demanem, un cop més, al Govern de l'Estat, que faci les coses bé. Escoltin, negociïn, dialoguin, consensuem i pactem pel benestar i la prosperitat de tots els nostres veïns i veïnes, sense diferències, ni greuges comparatius", ha dit.

L'ACM exigeix que el fons de l'Estat adreçat als ajuntaments, dotat amb 5.000 milions d'euros, no estigui condicionat a la cessió de l'Estat del seu romanent ni a tenir superàvit positiu.

Contador