Publicat 11/4/2019 13:29:45 +02:00CET

La llista de Valls inclour Corbacho, edils de Cs, membres de Lliures i UPyD i independents

La llista de Valls inclour Corbacho, edils de Cs, membres de Lliures i UPyD i independents
PLATAFORMA MANUEL VALLS

Considera un perill que pactin "el separatisme de Maragall i el populisme de Colau"

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat a l'Alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha presentat els primers llocs de la seva llista, que inclou independents, l'exministre socialista Celestino Corbacho, dos dels cinc regidors de Cs, cinc consellers de districte del partit i membres de Lliures i UPyD, per a la "reconstrucció" de la ciutat.

L'alcaldable amb suport de Cs ha dit aquest dijous en roda de premsa que només la seva llista "pot representar el canvi i els valors de Barcelona", que és paritria i transversal, i que reuneix tots els matisos polítics per aconseguir una ciutat segura, ordenada, neta i acollidora, ha dit.

Sobre la presncia de Cs a la llista, ha respost que est molt orgullós del suport del partit i que també ha aconseguit acords amb Lliures, UPyD i personalitats, per que l'important no són els partits, sinó punts en comú, com ser "progressistes, constitucionalistes, europeistes", barcelonins, catalans, espanyols i d'altres orígens.

MÉS ENLL DE L'ESQUERRA I LA DRETA

"Podem venir de la centreequerra o de la centredreta; tots tenim una m esquerra i una m dreta, per aquí ens juguem més que aquest debat d'esquerra i dreta", ha ressaltat, i ha assegurat que no tenen més enemics que els enemics de Barcelona: el populisme i el separatisme, segons ell.

Valls lidera la candidatura juntament amb la diputada de Cs al Parlament Mari Luz Guilarte i l'exministre i exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho, i ha presentat els integrants de la seva llista dels 23 primers llocs --en total en tindr 41, com la resta i com el nombre de regidors a l'Ajuntament--.

La llista tindr la consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i exsenador d'UDC Eva Parera en el número quatre; el seguiran els actuals regidors de Cs Paco Sierra, Marilén Barceló i el director de Seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i mosso d'Esquadra en excedncia voluntria scar Benítez (Lliures).

En el vuit lloc de la llista hi ha la consellera del districte de Nou Barris de Cs Noemí Martín; en el nov, l'emprenedor i especialista en comunicació política Fernando Carrera --portaveu de la candidatura juntament amb Parera--; i la desena, la consellera de Cs a Ciutat Vella Julia Barea.

Els segueixen l'advocat i president d'Empresaris de Catalunya Carlos Rivadulla; la professora de Dret Civil Chantal Moll; el conseller de Sarri-Sant Gervasi Pedro Miret; l'advocada Marta Guillermo; el professor d'Economia Albert Guivernau (Lliures), i la consellera de Sant Martí María Eugenia Angulo.

També hi ha el tcnic d'assessoria de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya Pedro Vargas Heredia; l'historiador i membre del consell de direcció nacional d'UpyD Carlos Silva; la secretria del consell d'administració de Fusion for Energy Romina Bemelmans; l'activista per l'accessibilitat Nicolás Ortiz; l'escriptora Nuria Amat; l'activista veneolana Adriana Rubial, i el conseller de Sant Andreu Marcos Rodríguez.

Valls ha destacat que l'exconseller delegat d'Aeroports de Catalunya de la Generalitat i exdirector de Barcelona Activa Oriol Balaguer dirigir el seu programa --que presentar després de les generals--, i que en aquesta tasca tindr la collaboració del també regidor a Barcelona Koldo Blanco, que no repetir.

PACTES POSTELECTORALS

En ser preguntat pels pactes postelectorals, ha demanat al PSC que aclareixi si es plantegen acords amb l'alcaldessa i candidata, Ada Colau --va formar part del seu govern fins que van trencar pel suport socialista a l'article 155--, i amb l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall: "Els barcelonins, en aquest moment histric, mereixen la veritat".

Ha insistit que ell no pactar amb independentistes ni populistes d'esquerra o dreta --encara que sí que debatr assumptes de ciutat, fugir de sectarismes, ha dit--, i ha advertit: "El gran perill per a Barcelona és el separatisme de Maragall i el populisme de Colau. Aquest és el gran perill, i la seva aliana i coalició".