Publicat 25/7/2019 10:48:50 +02:00CET

La llançadora que recorre el tram en obres de l'L1 de Metro comença a funcionar aquest dijous

Rosa Alarcón, Lucía Martín i Enric Canyes
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La llançadora que recorre el tram de l'L1 de Metro que es troba tallat, entre Clot i Fondo, ha començat a circular aquest dijous, després que "la disminució del trànsit hagi permès posar una llançadora única", que es mantindrà fins que acabin les obres el 30 d'agost, ha destacat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, en declaracions als mitjans.

El nou dispositiu alternatiu al tall de l'L1 consta ara d'aquesta llançadora, que enllaça totes les estacions, i una altra que ja estava en marxa entre Clot i Fabra i Puig, ha recordat juntament amb la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, i el conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Enric Cañas.

El canvi s'ha fet després de les queixes que va rebre l'anterior dispositiu, que comptava amb dues llançadores però inconnexes --el trànsit i el volum d'usuaris dificultaven que hi hagués una llançadora única--, i Martín ha destacat que estan satisfets amb la solució perquè "respon a les necessitats que han detectat els veïns".

La regidora del districte ha destacat que s'han reunit diverses vegades amb els veïns i col·lectius afectats pel tall: "Aquesta serà una mica la línia d'actuació: mantenir un paper d'escolta activa de les veïnes, que són les que fan el seu dia a dia al barri", ha ressaltat.

MANTENIR ALTERNATIVES

Alarcón ha agraït l'"esforç" de TMB i dels serveis de Mobilitat per engegar aquesta llançadora única --ha dit que no ha estat fàcil-- i ha demanat als ciutadans que ja han trobat mètodes alternatius de desplaçar-se que els continuïn utilitzant, perquè la capacitat i les possibilitats del bus no són les mateixes que les del Metro.

L'edil --que ha explicat que va fer el trajecte sola per buscar millores-- ha destacat que el recorregut amb la llançadora dura 50 minuts, mentre que el Metro en triga 20: "Continuarà havent-hi molèsties, però les obres s'han de fer", ha dit, i ha explicat que inicialment aquestes obres havien de durar sis mesos i se'n va reduir la durada.

Ha assegurat que les obres estan funcionant a bon ritme sobre el calendari marcat, que preveu reobrir aquest tram de l'L1 l'1 de setembre: "Si podem avançar-ho, ho avançarem, però allò a què ens podem comprometre és que el Metro funcionarà l'1 de setembre".

Aquest servei complementari es continuarà prestant amb vehicles articulats accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i es manté el servei especial amb dos autobusos estàndard i acompanyament que enllaça les estacions de Metro de Glòries i Clot, perquè aquesta última estació no disposa d'ascensors.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 3. 3

  Torra lamenta que l'independentisme és "l'únic objectiu a batre" per l'Estat

 4. 4

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals

 5. 5

  Un home de 72 anys mata la seva dona i se suïcida a l'Escala