Publicat 29/6/2019 10:20:56 +02:00CET

L'L1 de Metro de Barcelona queda sense servei entre Clot i Fondo des d'aquest dissabte al 30 d'agost

L1 del Metre de Barcelona
TMB - Archivo

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

La interrupció de l'L1 del Metro de Barcelona entre Clot i Fondo començarà aquest dissabte i s'allargarà fins al 30 d'agost, durant unes obres que renovaran la infraestructura, nou quilòmetres de via i instal·lacions de més de 50 anys d'antiguitat.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana utilitzar com a alternativa a l'L1 els serveis ferroviaris de l'L9 Nord i l'L5 de Metro --que es reforçaran mentre duri el tall entre les estacions--, així com els de Rodalies.

S'habilitarà un servei especial amb dos autobusos, que no estaran connectats i que no pretenen substituir el servei de metro, sinó distribuir els usuaris cap als transports que es proposen com a alternativa.

Un dels busos va de Clot a Fabra i Puig per la Meridiana, mentre que l'altre va d'Onze de Setembre a Fondo, i tots dos serveis comptaran amb vehicles articulats que circularan amb freqüències de tres i cinc minuts en hores punta de dies laborables, respectivament.

TMB ha descartat una llançadora que substitueixi el servei per l'elevat volum de passatge --faria necessari un bus cada 30 segons--, i perquè les característiques dels carrers en el tram tallat no són aptes per a la circulació continuada de busos articulats.

A més, es posarà em marxa un servei especial amb dos autobusos que enllaçaran les estacions de Glòries i Clot exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda, ja que l'estació de Clot no està adaptada, segons fonts de TMB consultades.

L'associació Promoció del Transport Públic (PTP) i usuaris han expressat la seva preocupació pel dispositiu alternatiu, i demanen fer un seguiment exhaustiu de l'evolució del tall d'aquest tram.