L'Havana, ciutat convidada a la Mercè 2020 per l'Ajuntament de Barcelona

Publicat 4/1/2020 16:54:34CET
Imatge de la ciutat de l'Havana
ROYAL CARIBBEAN - Archivo

BARCELONA, 4 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Havana serà la ciutat convidada per a les festes de la Mercè, patrona de Barcelona, del 24 al 27 de setembre d'aquest any, i es reflectirà amb teatre, dansa, música i cinema als carrers.

Una delegació de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) visitarà aquest mes la capital cubana per concretar la col·laboració, segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona.

Com a ciutat convidada, es mostrarà l'escena artística contemporània de l'Havana, que tot just ha fet 500 anys i on la cultura ha estat part de la seva projecció internacional, a més de la innovació, per la qual cosa La Mercè evocarà nom de futur de la cultura de la capital cubana.

AGERMANADES EL 1993

Totes dues ciutats van començar a relacionar-se el 1993, just després del 'període especial' cubà després de desmembrar-se la URSS: es van agermanar i van col·laborar, fins al punt que l'Havana ha estat considerada fins ara ciutat prioritària pel pla de cooperació internacional de Barcelona.

El 2005 la capital catalana va signar un conveni amb l'Oficina de l'Historiador de Ciutat Havana (OHCH) per a la rehabilitació integral d'una illa del carrer Barcelona, cosa que incloïa crear l'Espai Barcelona-l'Havana com un punt de trobada.

Des de llavors l'OHCH és sòcia prioritària de Barcelona a l'Havana, i el 2013 van signar un memoràndum d'enteniment, renovat el 2018, amb el qual van consolidar la cooperació en transferència de coneixement i en feina tècnica entre els responsables de la gestió de polítiques públiques de totes dues ciutats en diferents àmbits.

Contador

el més llegit

 1. 1

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 2. 2

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 3. 3

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 4. 4

  El Govern recomana el confinament preventiu en zones inundables del Ter

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista