Les persones vulnerables amb vehicles contaminants podran circular per la ZBE durant un any

Publicat 10/12/2019 12:12:31CET
Janet Sanz i Eloi Badia
EUROPA PRESS

El Govern de Colau accepta la proposta d'ERC i aconsegueix el suport dels republicans i BCN Canvi

BARCELONA, 10 des. (EUROPA PRESS) -

Les persones que tinguin i acreditin uns ingressos econòmics inferiors a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (Iprem) --de 537 euros al mes el 2018-- més un 10% i que necessitin el seu vehicle de manera "indispensable" per treballar podran beneficiar-se d'un any de moratòria a la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

En una roda de premsa, la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica, Eloi Badia, han dit que la proposta, formulada per ERC, s'ha inclòs en el text de l'ordenança que es dictaminarà aquest mateix dimarts en la comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat.

"Tenim els vots suficients perquè l'ordenança de les ZBE vagi al ple de desembre i aprovar-la definitivament. Comptem amb el suport d'ERC i BCN Canvi, però volem que sigui un acord més ampli", ha dit Sanz, qui ha detallat que s'han rebut un total de 1.815 al·legacions, de les quals se n'ha acceptat el 45%.

Badia ha afegit que també s'ha ampliat el llistat i tipus de vehicles que presenten serveis "singulars", com blindats, vehicles taller i laboratori, adaptats a la venda i exposició de llibres, condicionats per a la venda d'articles, grues d'arrossegament o elevació, i vehicles per a fires i formigoneres, entre d'altres.

Les sancions seran de 100 euros les lleus, de 200 les greus i de 500 les molt greus, i s'inclou un criteri de reiteració de 90 minuts, i qualsevol cotxe sancionat que després de 90 minuts continuï circulant per la ZBE pot tornar a ser multat, encara que es preveu que persones amb mobilitat reduïda, malalties i en tractament mèdic periòdic puguin circular sense restricció.