Publicat 19/11/2019 18:56:51 +01:00CET

Les obres de Glòries s'encareixen 1,86 milions per reforçar els túnels de l'L1 del Metro

Obres de la plaça Glòries de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

La comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una modificació del projecte dels túnels viaris a la plaça de les Glòries, entre el carrer Castillejos i la rambla del Poblenou, per reforçar els túnels de l'L1 del Metro que encareixen les obres 1,86 milions d'euros, aconseguint els 11.182.055 euros.

Les modificacions proposades consisteixen en la modificació de la millora del terreny del front d'excavació del pas inferior, incorporació de peces de trava, modificació del sistema de sosteniment lateral, millora del sistema d'impermeabilització i reforç de la volta del túnel del metro de l'L1 del Metre.

Les obres representen el 19,95% d'increment sobre el contracte signat per l'adjudicatari i l'1,94% d'increment sobre l'import màxim de modificació sobre el Pressupost d'Execució per Contracte (PAC) del projecte Refós.

El director de Bimsa, Ángel Sánchez, ha explicat que la comissió que l'excavació ja està en una fase avançada, i ha assegurat que en un inici costava molt saber en quin estat estarien les infraestructures, perquè daten dels anys 60.

La proposta de modificació ha estat ben rebuda per tots els grups municipals, després que l'empresa que coordina l'obra, Bimsa, hagi convençut els regidors de l'oposició de la necessitat del reforç.