Publicat 20/4/2019 13:42:09 +02:00CET

Les Kellys protestaran cada divendres fins a novembre per l'acomiadament de dues companyes

Les Kellys protestaran cada divendres fins a novembre per l'acomiadament de dues companyes
EUROPA PRESS

L'hotel sosté que "es va amortitzar" el lloc de treball i es va pagar la indemnització

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

Les Kellys han comenat a protestar per l'acomiadament de dues companyes al Gran Hotel Central de Barcelona cada divendres des de la setmana passada fins a novembre, quan se celebrar el judici, si l'establiment no les readmet en la seva plantilla.

El collectiu de cambreres de pis d'hotels té previst plantar-se a l'entrada de l'hotel per oferir als transeünts i hostes un fullet informatiu en el qual expliquen qu els va passar a les treballadores acomiadades i les que encara treballen a l'hotel, que formen part del sindicat Kellys Catalunya.

"Benvolguts hostes, disculpin les molsties. Estem lluitant pels nostres drets. Estem encantades d'informar-los que la direcció de Gran Hotel Central Barcelona, on s'allotgen aquests dies, explota les cambreres de pis", es llegeix en el fullet.

També es detalla que les Kellys --acrnim de l'expressió 'Les que netegen', amb la qual el collectiu es reivindica-- que continuen treballant al Gran Hotel Central "estan sent perseguides" perqu se'n vagin o es passin a una empresa externalitzada per continuar treballant a l'hotel, la qual cosa el sindicat alerta que es tracta de cessió illegal.

"Demanem la dignitat i el respecte que mereixem com a treballadores. I no pararem de lluitar fins que el conflicte es resolgui: fins que les treballadores acomiadades per defensar els seus drets siguin readmeses i l'externalització de les activitats nuclears de l'hotel sigui completament eradicada", conclou el fullet.

En declaracions a Europa Press, la portaveu del sindicat Kellys Catalunya, Vania Arana, defensa que han optat per aquesta tipus de protesta per visibilizar "el que succeeix a l'hotel" i fer-ho d'una manera propera oferint te a transeünts i clients, que es poden asseure en les taules que portaran cada divendres les Kellys.

"Estarem aquí fins que se celebri el judici o fins que les readmetin. Cada divendres, des de les 17.30 fins a les 20 hores. I esperem que les persones que s'allotgin a l'hotel, quan s'assabentin, posin les seves queixes tant a la direcció com a TripAdvisor", ha explicat Arana.

HOTEL

El Grand Hotel Central Barcelona, del grup Únicp Hotels, ha destacat que l'acomiadament d'una treballadora --el sindicat Kellys Catalunya subratlla que s'han acomiadat dues empleades-- és un "assumpte sub-iudice" en referir-se a un judici que est pendent de resolució definitiva.

En un comunicat del grup Único Hotels el grup ha explicat que "es va limitar a amortitzar un lloc de treball, ha pagat la indemnització legal i ho ha fet conforme a dret".

"No existeix relació alguna entre la sindicació de cap treballador amb la relació laboral que mantingui o pugui mantenir amb l'hotel, i la treballadora est treballant amb total normalitat a un altre hotel que no és del nostre grup", ha sostingut.

SINDICAT KELLYS CATALUNYA

El sindicat creat per les Kellys catalanes a mitjan setembre de 2018, Kellys Catalunya, ja suma un centenar d'afiliades i Arana ho ha valorat com "una realització grupal" de treballadores organitzades i ha ressaltat que s'hagi aconseguit en tan poc temps.

Les Kellys es van constituir com a sindicat per acabar amb la cessió illegal d'empleades i la sobrecrrega de treball en el sector turístic de Catalunya, i fer-ho a través de la seva participació en el dileg social, i pocs dies després del seu naixement, van crear la seva primer secció sindical a l'hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.

L'organització convida a que s'afilin totes les treballadores per compte ali que es dediquen a netejar i preparar habitacions d'establiments hotelers, que es troben emparades pel conveni d'hostaleria i turisme, així com a les quals no estan reconegudes com a tal per exerceixen aquestes funcions i a les pensionistes i jubilades que hagin prestat serveis en el sector.