Actualitzat 23/10/2018 12:37 CET

Les incineracions superen per primera vegada els enterraments en els serveis d'Áltima a Barcelona

Tanatori d'Áltima a Barcelona
EUROPA PRESS

Ofereix com a novetat nínxols verds a Roques Blanques, concebuts com uns jardins verticals

BARCELONA, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

Les incineracions van superar per primera vegada les inhumacions tradicionals en els serveis que va fer Áltima a la ciutat de Barcelona el 2017, perquè van arribar al 51% dels serveis --l'any anterior van ser el 48%--, mentre que a la resta de la província representen el 47%, i a tot Catalunya són el 46%.

El director de l'àrea de Cementiris d'Áltima, Joan Ventura, ha ressaltat aquest dimarts en roda de premsa que la incineració és una demanda que s'acabarà estabilitzant entre el 60% i el 65% d'aquí a uns deu anys, que té un sostre pel fet que moltes famílies aposten per la inhumació tradicional per raons culturals o religioses.

Al costat del director de Serveis Funeraris d'Áltima, Josep Ventura, ha explicat que és complicat conèixer les dades globals de la ciutat --en la qual operen altres empreses--, perquè a més existeixen incineracions que es duen a terme fora l'empresa.

Com a novetat, Áltima ofereix des d'aquest mes nínxols verds al cementiri Roques Blanques, concebuts com un jardí vertical modular amb espècies aromàtiques mediterrànies que cobreixen els nínxols, que inclouen plaques de fusta amb els noms i que tenen una capa de ciment entre les plantes i la sepultura.

Ha ressaltat que és una iniciativa experimental per fer més amables i verds aquests espais i que podria estendre's en el futur a altres cementiris i a altres tipus de sepultura, i ha assenyalat que plantegen complementar-la amb altres possibilitats, com amb noves corones florals que després poguessin integrar-se al jardí vertical.

AUGMENTEN ELS LAICS

Els funerals catòlics segueixen sent els més nombrosos --representen el 82% del total--, encara que han augmentat els d'altres religions --els musulmans són un 3%-- i els laics, que han pujat fins al 18%, amb un creixement que desconeixen fins on arribarà, perquè encara que moltes famílies són laiques finalment opten per un funeral religiós.

Han destacat que els preus del servei funerari estan estables des de fa uns tres anys, amb 3.300 euros de mitjana per servei --incloent l'IVA, que es manté al 21% encara que demanen reduir-lo per ser un servei essencial--, i que les famílies s'informen cada vegada més i demanen més pressuposts.

A més, ha augmentat en un 10% la demanda de la planificació anticipada dels serveis funeraris, sobretot en persones més grans de 70 anys, que poden detallar i també deixar pagat el seu funeral, ha destacat el director de Serveis Funeraris de l'empresa.

Áltima ha implementat a tots els seus centres el programa Assessora, eina que permet tramitar la contractació de serveis i productes visibilitzar el seu cost en tot moment, amb l'objectiu de facilitar a l'usuari l'elecció dels elements coneixent la despesa.

A més, l'empresa funerària ha col·laborat en l'edició del sisè títol de la Colecció L'Ermità, que versa sobre la mort amb el títol 'Fins aquí hem arribat', en el qual els autors Amadeu Carbó i Jordi Cubilos expliquen rituals i celebracions relacionades amb la mort.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés