Actualitzat 14/08/2014 20:21

Les festes de Gràcia arrenquen amb un emplaçament a reduir el soroll i mantenir el respecte

Fiestas de Gracia 2012
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia Ricard Estruch ha donat el tret de sortida a les festes emplaçant, a tots aquells que es vulguin acostar, a reduir el soroll i a mantenir el respecte als veïns.

"La Festa Major demana a crits consens, qualitat i menys soroll, i que les activitats es desenvolupin sota els seus sostres engalanats, siguin dignes, participatives i respectades per tothom", ha assegurat en el pregó que ha pronunciat la tarda d'aquest dijous.

Estruch s'ha mostrat nostàlgic en recordar com eren les festes que va viure en la seva infància i que disten molt de les actuals, no només per l'organització, sinó també per l'impacte de la crisi.

"La mala sort ha fet que coincidíssim amb una de les pitjors crisis econòmiques de la història del nostre país, i això ha fet que s'hagin reduït espectacularment les aportacions de la Generalitat", ha indicat, si bé ha afegit que es continua tenint la confiança moral i econòmica de l'Ajuntament de Barcelona i del districte de Gràcia.

Ha dit que encara queda molt per fer per tornar a les festes que estan en la seva memòria, "i aquest treball pendent no s'aconseguirà si tot el món, persones i associacions de Festa Major, no sacrifiquem un poc les nostres prioritats individuals i si no deixem de mirar-nos el melic i vetllem per la salut global de la Festa Major".

"Fer aquesta Festa Major no és competir a veure qui porta a més grups musicals, de dubtosa qualitat només perquè toquen gratis, o als personatges més 'freaks' del moment", ha afegit Estruch.

Ha sostingut que la Vila de Gràcia està plena de carrers estrets que desemboquen en petites i acollidores places, per la qual cosa "és de sentit comú pensar que les aglomeracions no li senten res bé i que entren en conflicte amb el benestar dels veïns", que, segons ha dit, han vist estupefactes com la seva festa es transformava en una incontrolada disbauxa diària.

DIVERSIÓ AMB RESPECTE

Per aquesta raó, ha asseverat, es va presentar a la presidència i es van suprimir els grans concerts al carrer Bailèn i la plaça Joanic, es va incentivar la decoració --"la senya d'identitat més preuada"--, i es van llançar missatges sobre que la diversió no havia d'espatllar el treball fet pels veïns durant nou mesos, com tampoc el seu descans.

Estruch s'ha submergit a l'imaginari comú de tots els qui com ell, fa 50 anys, van gaudir d'unes festes on Gràcia canviava la seva fesomia gràcies al fet que els terrats es convertien en tallers de decoració, els homes demostraven la seva faceta de fuster i les dones confeccionaven flors i garlandes de paper.

"La gran nit es feia curta, però l'abnegació i l'encaparrament de la majoria de la Vila feien possible el miracle", ha destacat Estruch, que ha assegurat que el dia 15 d'agost Gràcia sempre ha estat un espectacle obert a tothom.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés