Publicat 26/7/2019 18:19:24 +02:00CET

L'edil d'Immigració de Barcelona diu que els programes de tornada de menors van ser un "fracàs"

El regidor Marc Serra i el director d'Atenció i Acolliment a l'Immigrant de Barcelona, Ramon Sanahuja
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El regidor de Drets de Ciutadania i Immigració de Barcelona, Marc Serra, ha assegurat aquest divendres que els programes anteriors de tornada de menors migrants sols van ser un "fracàs", i ha recalcat que en cap cas es planteja cap programa d'aquest tipus sense vetllar per l'interès del menor.

Ho ha dit en roda de premsa preguntat pels mitjans pel plantejament del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle --d'Units per Avançar dins del grup del PSC-- de la possibilitat de fer una tornada amb acompanyament al país d'origen a menors estrangers no acompanyats (Menas).

Serra ha dit que els programes de tornada de menors no són nous i que la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat (Dgaia) ja els va tenir en funcionament però que no van funcionar: "Els resultats d'entorns no van ser bons. Van ser un fracàs".

El regidor, que ha recordat que aquest assumpte és competència de la Generalitat, ha ressaltat que la tornada ha de ser amb consentiment dels menors, i que sovint no volen tornar perquè tenen "un entorn familiar desestructurat, i expectatives aquí".

Ha remarcat que, si es planteja un programa, l'Ajuntament hi participarà però ha d'estar liderat per la Dgaia, i ha asseverat: "En cap cas es planteja un programa d'aquest tipus sense vetllar per l'interès del menor".

Serra ha subratllat que és precisament aquest interès del menor el que ha de guiar totes les polítiques que tenen a veure amb els Menas, i ha dit que no els consta que hi hagi damunt de la taula cap proposta en aquest sentit.