Publicat 8/7/2019 16:53:46 +02:00CET

L'Audiència de Barcelona ordena incloure Easypark en la plataforma barcelonina d'aparcaments

Aplicació EasyPark
EASYPARK - Archivo

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

La secció 15 de l'Audiència de Barcelona ha ordenat a l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) que integri de manera cautelar Easypark en l'eina que facilita pagar amb el mòbil l'aparcament a les zones regulades de la ciutat i el seu entorn, anomenada Plataforma Metropolitana.

La interlocutòria, consultada per Europa Press, estableix que B:SM ha d'integrar provisionalment l'empresa en la plataforma tan aviat com sigui possible --amb un termini màxim de 15 dies-- i "en els mateixos termes i condicions que la resta d'operadors fins que es dicti sentència".

No es pot presentar cap recurs davant aquesta resolució --acordada després d'un recurs d'Easypark a una sentència del Jutjat Mercantil 11 de Barcelona--, però per fer-se efectiva l'empresa ha de presentar una fiança de 30.000 euros i una demanda en un termini de 20 dies hàbils --si no, la resolució quedarà sense efecte--.

Després d'un procés de licitació iniciat el juliol del 2018, es van autoritzar al novembre quatre empreses com a sistemes de pagament de l'estacionament regulat, entre les quals no hi havia Easypark perquè d'altres van obtenir millor puntuació, després d'aquests fets l'empresa va demanar al gener mesures cautelars que llavors es van desestimar.

En aquestes mesures cautelars va demanar que BSM no presentés la Plataforma Metropolitana fins que hi integrés Easypark i que la integrés cautelarment en el termini d'un mes des de l'aprovació de les mesures cautelars.

A més, va reclamar que Easypark s'integrés en els mateixos termes i condicions que la resta d'operadors fins que es dictés sentència "en la qual s'estimi que BSM va abusar de posició de domini", i també van demanar que no es desconnectés Easypark de la Plataforma Barcelona fins que no se l'integrés.

L'empresa, que considera que B:SM va abusar de la seva "posició de domini", va signar el 2014 un contracte precisament amb B:SM per gestionar el pagament d'estacionament de la ciutat --de quatre anys prorrogable a dos més-- i el 2015 l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van acordar promoure la Plataforma Metropolitana.

Per la seva banda, diverses fonts de B:SM han assegurat a Europa Press que donaran compliment al que ordena la interlocutòria d'aquest dilluns i que la seva voluntat és complir amb el que demana el tribunal.