Publicat 13/12/2019 16:37:07 +01:00CET

L'ATM crea la T-Familiar, un títol multipersonal amb 8 viatges a 10 euros

Antoni Poveda, Damià Calvet i Janez Sanz
EUROPA PRESS

La T-10 serà multipersonal fins al 29 de febrer i l'expedició de la T-16 serà gratuïta

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El president de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dijous per sorpresa la creació de la T-Familiar, un títol multipersonal amb vuit viatges a 10 euros, i que s'expedirà a partir de l'1 de març del 2020.

Ho han anunciat després del Consell d'Administració de l'ATM que aquest dijous ha aprovat els títols i les tarifes de transport públic pel 2020, i ha dit que aquest nou títol tindrà 30 dies de validesa i s'"ha pensat per a unitats familiars de quatre membres".

El preu de la nova T-Familiar serà de 10 euros a la primera zona, de 19 a la segona, 27 a la tercera, 35 a la quarta i 40 a la cinquena i 42 a la sisena: "Aquest servei el poden utilitzar famílies que baixen ocasionalment a Barcelona. Si és una família amb més de dos fills ja tenen els avantatges de família nombrosa".

També ha anunciat que els costos d'expedició de la T-16 passaran de 35 euros a ser gratuïts, per la qual cosa serà un títol "totalment a preu zero" per fomentar l'ús del transport públic entre nens i adolescents, tot i que, en cas de pèrdua, la gestió sí costarà 35 euros.

Així mateix, ha dit que la T-10 es podrà utilitzar fins el 29 de febrer amb un ús multipersonal, una característica que no tindrà la nova T-Casual que la substitueix, i que tindrà deu viatges però que serà unipersonal.

"INQUIETUDS" AMB LES TARIFES

Després de presentar les noves tarifes pel 2020 el passat 4 de desembre, Calvet ha afirmat que han mantingut converses des de l'ATM amb membres del Consell d'Administració de l'AMB i de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).

"Hem introduït ajustos en el model proposat per poder adaptar algunes inquietuds que podrien comportar que es desincentivi el transport públic, i s'ha volgut corregir", i ha defensat que el nou model tarifari premia l'ús habitual del transport públic.

PACK BERGUEDÀ I RIPOLLÈS

Finalment, Calvet ha explicat que s'ha decidit "congelar" els 'packs' de transport de les comarques del Berguedà i del Ripollès i mantenir els preus de l'any 2019, després que alguns ajuntaments es queixessin de l'increment de preus que suposaven les noves tarifes.

A la reunió també han assistit la tinent d'alcalde de Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, i el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda.