L'Aran demana retirar els ossos "conflictius" després del segon atac de Cachou al bestiar equí

Publicat 12/9/2019 16:45:23CET
Una egua morta la nit del dimarts al dimecres per un atac de l'ós
CONSELH GENERAU D’ARAN

LLEIDA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

El Conselh Generau d'Aran demanarà a la Generalitat la retirada dels ossos "conflictius" després de l'atac de Cachou al bestiar equí aquest dimarts a la nit, el segon en dos dies.

"Insistirem de manera contundent perquè els protocols i mesures de la Generalitat s'adaptin per poder treure del medi tots aquells ossos que siguin conflictius", ha afirmat el síndic d'Aran, Francés Boya, segons un comunicat del Conselh Generau d'aquest dijous.

Boya ha mostrat la seva indignació i total solidaritat amb els ramaders aranesos que pateixen aquesta problemàtica, assenyala el Conselh Generau.

La nit de dimarts a dimecres el mascle Cachou va matar una euga d'uns 17 anys, al municipi de Vielha i Mijaran on diumenge va matar un poltre.

Per la seva banda, el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francisco Bruna, ha afirmat que "es demanarà a la Generalitat de Catalunya la modificació del decret de danys amb l'objectiu d'augmentar el valor indemnitzable i equiparar-lo al de la resta de comunitats veïnes i França".

L'Aran també demanarà al Govern el traspàs de competències "en tots els assumptes que tenen a veure amb la fauna salvatge per poder ser molt més àgils i eficients a l'hora de solucionar les problemàtiques" dels ramaders, assegura Bruna.

A més, el Conselh vol impulsar una línia de subvencions per sufragar el bestiar desaparegut, de manera que els ramaders "puguin tenir una compensació per tot aquell bestiar que es perd a les muntanyes.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista