Actualitzat 11/12/2019 13:15:21 +00:00 CET

L'ANC dona suport als talls dels CDR a la Meridiana i comunica més concentracions

La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l'Ajuntament de Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 des. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha comunicat a la Conselleria de l'Interior de la Generalitat nous talls a l'avinguda Meridiana de Barcelona que han convocat els CDR en suport a les manifestacions de protesta per la sentència que fa 58 dies consecutius que es produeixen, ha explicat l'entitat a Europa Press.

D'aquesta manera, els talls en aquesta artèria de la ciutat a partir d'ara seran comunicats formalment a l'autoritat competent, tal com és preceptiu, cosa que no passava fins ara, en fer-ho l'ANC.

En la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció d'aquest dimecres, el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha anunciat que l'ANC va presentar el passat 7 de desembre una comunicació en la qual informaven que els CDR es manifestarien fins el 28 de febrer durant tres hores diàries.

"Això és un disbarat. La Guàrdia Urbana hem fet un informe negatiu per demanar que es deneguin aquestes concentracions", ha dit Batlle, i ha detallat que estan a l'espera que la Conselleria de l'Interior respongui les al·legacions que van presentar l'endemà que s'enviés, el diumenge 8 de desembre, i ha advertit que estudiaran més accions si les al·legacions no són acceptades.

Ha demanat que no s'acusi l'Ajuntament de Barcelona d'inacció davant els talls a la Meridiana i ha assegurat que els amoïna la situació: "Hi ha un ús abusiu d'un dret que col·lisiona amb el dret de funcionament ordinari de la ciutat", ha expressat.

També ha recordat que aquestes manifestacions no s'havien comunicat fins ara i que els Mossos d'Esquadra, a qui ha agraït la tasca que fan, han obert diligències, han fet identificacions i han imposat sancions a qui correspon.

Segons fonts de l'Interior consultades per Europa Press, la llei permet manifestar-se durant un període màxim de 30 dies, prorrogable sempre que es torni a comunicar.

LLEI D'ESTRANGERIA

En la mateixa comissió, ha prosperat una proposició d'ERC que insta el Govern central a modificar la llei d'estrangeria per garantir "una sortida laboral digna, regular" les persones migrants, i acabar amb l'estigmatització d'aquest col·lectiu.

La iniciativa dels republicans ha rebut els vots favorables de BComú, el PSC, ERC i JxCat, l'abstenció del PP i els vots en contra de Cs i BCN Canvi, i la portaveu d'ERC, Elisenda Alamany, ha dit que la llei actual "limita el desenvolupament d'una vida digna".