Publicat 26/3/2020 15:04:33 +01:00CET

L'AMB tanca les fonts d'aigua de 44 parcs per evitar el risc de contagi de Covid-19

Nens refrescant-se en les fonts del parc Santiburcio de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha tancat les fonts públiques de 44 parcs que gestiona directament i que encara estan obertes perquè no disposen de tancaments perimetrals amb l'objectiu de minimitzar el risc de contagi de Covid-19.

La mesura, que s'ha pres d'acord amb els 33 ajuntaments metropolitans i seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat, vol evitar que es transmeti la malaltia, ja que en les fonts "hi ha contacte amb les mans i la boca", ha informat l'AMB aquest dijous en un comunicat.

S'ha instal·lat una senyalització per impedir que s'utilitzin i, una vegada superat el període de risc i, abans que es puguin tornar a usar, es netejarà i desinfectarà les fonts i les instal·lacions d'al voltant.

Les persones sense llar que utiltizen habitualment les fonts i que es vegin afectades per aquesta mesura hauran de dirigir-se als seus ajuntaments, i l'AMB assegura que "la qualitat i seguretat de l'aigua potable està garantida" en les llars.

La mesura de deixar les fonts sense ús se sumeixi a una sèrie d'accions preventives impulsades als parcs metropolitans des de l'inici d'estat d'alarma: la clausura total dels parcs amb tancament perimetral i la prohibició d'accés a totes les zones de jocs infantils.

En concret, s'han tancat íntegrament sis parcs metropolitans de set municipis, i s'ha prohibit l'accés a les zones de jocs infantils en 44 parcs corresponents a 32 municipis.