Publicat 1/9/2020 19:27:29 +02:00CET

L'AMB exigeix a Aigües de Barcelona corregir els "errors" en els rebuts de l'aigua

El vicepresident de Planificació Estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i regidor de Pressupostos de Barcelona, Jordi Martí
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Afirma que la pujada es deu a errors de la lectura estimada durant el confinament

BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de Planificació Estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i regidor de Pressupostos de Barcelona, Jordi Martí, ha dit aquest dimarts que han exigit a Aigües de Barcelona corregir els "errors" en els imports de l'últim rebut de l'aigua que, en alguns casos, ha provocat un increment molt acusat de la factura.

Ho ha explicat en una roda de premsa, després que alguns usuaris s'hagin queixat d'increments molt importants en l'últim rebut, i que alguns usuaris i famílies havien relacionat amb el primer cobrament de la nova taxa de residus municipal i amb un increment de la taxa metropolitana de tractament de residus (TMTR).

Segons Martí, l'augment de preu respon la regularització de les factures després del confinament: durant l'estat d'alarma no es va poder fer la lectura manual en alguns comptadors, la qual cosa va obligar a calcular les factures amb valors de consum estimat, i l'últim rebut inclou la diferència entre l'estimat i el consum real.

Prop del 60% dels comptadors d'Aigües de Barcelona no compten encara amb lectura intel·ligent a distància, per la qual cosa depenen de la visita dels operaris de la companyia per fer la lectura, i, en aquests casos, el reglament estableix que l'usuari pagui pel consum d'aigua del mateix període de l'any anterior, estimant que serà similar.

En general, durant aquests mesos, els usuaris han pagat un import menor al corresponent pel consum real, ja que la situació de confinament ha provocat que les famílies estiguin més temps a casa i els consums siguin més elevats que els de l'any anterior.

Ha dit que en alguns casos, la diferència entre el consum estimat i el consum real ha provocat un salt de tram de consum en la factura de l'aigua: "Això ha passat perquè aquesta diferència no s'ha prorratejat entre els mesos de confinament i l'import s'ha acumulat en un sol rebut. I, a més, els salts de tram penalitzen els consums més elevats".

Les tarifes de l'aigua de l'àrea metropolitana es calculen per trams de consum, per penalitzar aquells consums més elevats del que es considera un ús responsable: "Quanta més aigua consumeix un domicili o comerç, més paga per cada metre cúbic d'aigua", per la qual cosa l'AMB ha exigit a Aigües de Barcelona que regularitzi la situació al més aviat possible.

"Aquest augment no és per la taxa de residus. Aquest augment es calcula que seria només d'entre 4,5 i 8,5 euros. No és una quantitat que arribi a generar aquest malestar i no justificaria l'increment del rebut que hem percebut", ha afegit, i ha insistit que s'ha de compensar a les famílies a les quals se'ls ha cobrat de més.

Preguntat sobre si veu mala fe en aquest increment en les factures, Martí ho ha negat: "Veig mala fe a pocs llocs. El que fa mal a la vista és quan es fa tanta ostentació de ser bona persona o bona empresa amb cartes i publicitat. M'agradaria que aquesta energia es destini a facturar amb justícia. No és un problema de mala o bona fe", ha dit.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 4. 4

  Messer inverteix 35 MEUR en una nova planta de producció al polígon petroquímic sud de Tarragona

 5. 5

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer