Publicat 18/4/2019 11:39:26CET

L'AMB crea un observatori per conixer els hbits energtics dels municipis

BARCELONA, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

L'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat, mitjanant el consell metropolit, posar en marxa l''Observatori Metropolit de l'Energia', una plataforma digital que aglutinar informació dels hbits energtics dels 36 municipis.

En un comunicat d'aquest dijous, la corporació ha detallat que la plataforma permetr accedir a dades de balanos, indicadors de consum i emissions de gasos amb efecte hivernacle a escala municipal.

En una primera fase, integrar la informació energtica d'11 municipis, la qual cosa implica més de 7.000 punts de subministrament energtic corresponents a més de 2.000 edificis i 3.500 quadres d'enllumenat, i en una fase posterior s'integraran la resta de municipis.

Els 11 participants en aquesta primera fase són els municipis de Begues, Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Palma de Cervelló, Papiol, Ripollet, Sant Adri del Bess, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicen dels Horts i Torrelles de Llobregat.

Així, els mateixos municipis podran accedir per comparar les prctiques del seu parc d'edificis amb el de la resta de la població, així com els indicadors globals d'eficincia energtica del conjunt de l'administració local, de manera que l'observatori es converteix en una iniciativa per "millorar la transparncia".

RENDICIÓ DE COMPTES DE LES POLÍTIQUES

En parallel a la posada en marxa de l'observatori est previst també el 'Portal Energtic Ciutad', un lloc web d'accés obert en qu la ciutadania podr veure la factura i el consum energtic del seu municipi.

Al portal, l'AMB també difondr les polítiques que executa com les de pobresa energtica, per reforar "la rendició de comptes" de les polítiques públiques a la ciutadania.