Publicat 23/12/2019 15:30CET

L'AMB aprova el pla de millora de la xarxa de sanejament d'aigües residuals fins el 2024

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

L'rea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat la planificació d'actuacions a la xarxa de sanejament per als propers cinc anys que garanteix una correcta gestió de les aigües residuals de la regió metropolitana.

El Pla Quinquennal de Reposicions i Millores i Noves Inversions, aprovat en el ple del Consell Metropolit el passat 17 de desembre, preveu una inversió global, a mitj termini, de 186 milions d'euros, que seran aportats per la Generalitat, ha informat l'AMB aquest dilluns en un comunicat.

El finanament previst suposa un volum econmic 10 vegades superior a les aportacions fetes en els últims cinc anys: el 2020 es destinaran més de 18 milions d'euros al capítol de reposició i millores, mentre que durant els anys següents l'aportació ser de 19,7 milions d'euros de mitjana per any; i en el capítol d'inversions la dotació prevista ser de 89 milions.

La planificació inclou actuacions per garantir i millorar el funcionament de les set macrodepuradores i altres infraestructures de sanejament, i entre les actuacions prioritries es troben la construcció d'un nou collector al Morrot de Barcelona, i l'ampliació de la depuradora de Montcada i Reixac.

El vicepresident d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, ha declarat que amb aquest pla es dona forma als seus esforos per comptar amb una xarxa de sanejament d'aigües residuals de primer nivell: "Forma part del nostre compromís per garantir un dret bsic i universal a l'aigua neta i assequible".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés