Publicat 23/12/2019 15:30:46 +01:00CET

L'AMB aprova el pla de millora de la xarxa de sanejament d'aigües residuals fins el 2024

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat la planificació d'actuacions a la xarxa de sanejament per als propers cinc anys que garanteix una correcta gestió de les aigües residuals de la regió metropolitana.

El Pla Quinquennal de Reposicions i Millores i Noves Inversions, aprovat en el ple del Consell Metropolità el passat 17 de desembre, preveu una inversió global, a mitjà termini, de 186 milions d'euros, que seran aportats per la Generalitat, ha informat l'AMB aquest dilluns en un comunicat.

El finançament previst suposa un volum econòmic 10 vegades superior a les aportacions fetes en els últims cinc anys: el 2020 es destinaran més de 18 milions d'euros al capítol de reposició i millores, mentre que durant els anys següents l'aportació serà de 19,7 milions d'euros de mitjana per any; i en el capítol d'inversions la dotació prevista serà de 89 milions.

La planificació inclou actuacions per garantir i millorar el funcionament de les set macrodepuradores i altres infraestructures de sanejament, i entre les actuacions prioritàries es troben la construcció d'un nou col·lector al Morrot de Barcelona, i l'ampliació de la depuradora de Montcada i Reixac.

El vicepresident d'Ecologia de l'AMB, Eloi Badia, ha declarat que amb aquest pla es dona forma als seus esforços per comptar amb una xarxa de sanejament d'aigües residuals de primer nivell: "Forma part del nostre compromís per garantir un dret bàsic i universal a l'aigua neta i assequible".