Publicat 13/3/2019 9:31:34 +01:00CET

L'alcalde de Terrassa avisa que descartar un nou túnel a Horta incompliria el pla metropolit

Fachada del Ayuntamiento de Terrassa
EUROPA PRESS - Archivo

TERRASSA (BARCELONA), 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha enviat una carta el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitart, Dami Calvet, per avisar-lo que si es descarta fer un nou túnel a Horta per connectar Barcelona i el Valls, de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), incompliria el Pla Territorial Metropolit de Barcelona (PTMB) que va aprovar el Govern el 2010.

Vega ha assenyalat que el PTMB fixava la "necessitat d'una nova línia" a través del túnel d'Horta, cosa que ara ha qüestionat per la voluntat de la Generalitat de tenir un estudi informatiu d'aquest projecte, segons ha informat en un comunicat.

L'alcalde ha alertat que amb aquestes actuacions, els barris del sud i sud-est de la ciutat no comptaran amb l'estació prevista en el pla i "Terrassa no tindr servei directe" amb la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), així com amb l'estació de la Sagrera de la capital catalana.

Ha afirmat que s'est "ignorant la planificació del PTMB" i ha reconegut estar sorprs, perqu s'ignora el territori que forma part del territori metropolit i valles.

Vega ha manifestat la seva posició favorable al túnel, perqu "contribuiria a equilibrar el territori, a fomentar la sostenibilitat i a ampliar l'oferta de transport públic" per a molts ciutadans de diversos municipis.